Uhapšen kandidat za poslanika koalicije "Mir je naša nacija", osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja

"S.V. je po nalogu državnog tužioca u Baru lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija"

47182 pregleda 630 reakcija 52 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Predsjednik barskog odbora Demosa i kandidat na listi koalicije "Mir je naša nacija" Savo Vujošević uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije 13. jula je u jednoj stambenoj zgradi u Baru pronađena automatska puška kalibra 7,62 mm, puškomitraljez i veća količina municije.

"Barska policija je, preduzimajući aktivnosti na utvrđivanju činjenica u odnosu na oružje i veću količinu municije koja je pronađena sredinom jula u podrumskom dijelu jedne stambene zgrade, identifikovala i lišila slobode lica koja se dovode u vezu sa pronađenim predmetima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "sprovedenom kriminalističko tehničkom obradom kao i vještačenjem izuzetih tragova policija je došla do sumnje da se S.V. i njegova srodnica S.P. dovode u vezu sa navedenim oružjem".

"S.V. je predsjednik barskog odbora jedne političke partije i kandidat na listi koalicije "Mir je naša nacija". S.V. je po nalogu državnog tužioca u Baru lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Zbog istog krivičnog djela u Podgorici je lišena slobode S.P.", navodi se u saopštenju policije

Bonus video: