Vukčević ostao bez ruke, njegov rođak priveden

Eksplozija u podgoričkom naselju Zabjelo, jedna osoba teško povrijeđena

51817 pregleda 68 reakcija 18 komentar(a)
S uviđaja nakon eksplozije, Foto: Savo Prelević
S uviđaja nakon eksplozije, Foto: Savo Prelević

Tridesetjednogodišnji Gojko Vukčević ostao je bez ruke nakon što je eksplodirala improvizovana naprava koju je pokušavao da unese u gepek “golfa VI” registarskih oznaka PG-GH647.

To su “Vijestima” nezvanično saopštili iz vrha Uprave policije, objašnjavajući da su inspektori par sati nakon eksplozije priveli Vukčevićevog rođaka D.V. od kog je tridesetjednogodišnjak navodno preuzeo paklenu napravu.

Inspektori kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica juče su pokušavali da utvrde okolnosti događaja.

“Vukčević se nalazio pored gepeka automobila, što ga je i spasilo težih posljedica”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Zdravstveno stanje povrijeđenog Vukčevića juče je bilo stabilno, nezvanično je saopšteno iz policije.

S uviđaja nakon eksplozije
S uviđaja nakon eksplozijefoto: Savo Prelević

Tokom uviđaja, kojem su prisustvovali forenzičari, vještak za požare, eksplozije i havarije i viša tužiteljka, izuzeti su tragovi....

Vještačenje bi trebalo da pokaže i koju je količinu kog eksploziva Vukčević preuzeo od rođaka.

Viša tužiteljka Danka Ivanović Đerić, nakon uviđaja kazala je Vijestima da će se o kvalifikaciji krivičnog djela izjasniti nakon što dobije rezultate vještačenja koje je naložila.

S uviđaja nakon eksplozije
S uviđaja nakon eksplozijefoto: Savo Prelević

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da im je oko 12 časova prijavljeno da je u podgoričkom naselju Zabjelu došlo do detonacije.

“U ovom događaju povrede je zadobilo bezbjednosno interesantno lice G. V. i on je transportovan u Urgentni blok KCCG na ukazivanje ljekarske pomoći. Preduzimaju se intenzivne aktivnosti na utvrđivanju okolnosti pod kojima je došlo do eksplozije, kao i na utvrđivanju uzroka eksplozije”, saopštili su zvanično iz Uprave policije.

Teško ranjenog Vukčevića do Urgentnog bloka Kliničkog centra, vozilom “alfa romeo”, andrijevičkih registarskih oznaka, odvezao je muškarac kojeg su očevici opisali kao mršavijeg čovjeka, tridesetih godina.

S uviđaja nakon eksplozije
S uviđaja nakon eksplozijefoto: Savo Prelević

Inspektori policije juče su ispred te zdravstvene ustanove obezbjeđivali automobil kojim je ranjeni dovezen...

Zabjelčanin, ispred čije kuće se i dogodilla eksplozija, ispričao je reporterima “Vijesti” da je istrčao kada je čuo detonaciju.

“Vidio sam oblak dima i momka u crnom koji je zapomagao. Čini mi se da nije imao ruku. Vikao je - ‘Ne, ne, ne! Zovite hitnu!’ Pitali smo - je li to njegov automobil, međutim, momak u plavoj majici ga je utrpao u neko vozilo andrijevičkih tablica i odvezao. Nisam vidio tablice tog vozila, ali je bilo neko manje. Poslije toga je došla policija, pa vatrogasna”, kazao je on.

Nekoliko njegovih komšinica ispričale su da od straha nisu smjele izaći iz kuće nakon detonacije.

“Prečesto se ovo dešava na Zabjelu. Nisam smjela da izađem s djecom iz kuće”, kazala je jedna od njih...

“Vijestima” se juče javio građanin koji je, kako tvrdi, među prvima dotrčao na mjesto događaja.

“Svjedok sam ovog događaja jer živim u neposrednoj blizini i među prvima sam ‘izletio’ - odmah po eksploziji. Zapravo sam ‘prvi svjedok’ događaja, koji je komunicirao s ovom osobom, zato što je eksplodiralo blizu njega! To je tako puklo da se čitavo naselje zatreslo”, napisao je on.

Zovite hitnu...

Jedan Podgoričanin tvrdi da je automobil danima prije eksplozije bio parkiran na istom mjestu i da je par puta prolazio neposredno pored tog “golfa”...

“Odmah po eksploziji, začuo se i vapaj čovjeka, koji je vikao - ‘Ne, ne, ne, hitna, hitna, zovite hitnu!’... Bio je sav u crnom, majica i bermude, omanjeg rasta, kratke kose, malo je punije građe. Tog muškarca je odmah prevezao drugi muškarac u svijetloplavoj majici, koji ga je odmah uvukao u svoje vozilo, tamnoplavo ili crne boje, omanje vozilo... Podgorička Služba zaštite došla je tek poslije pola sata...”, napisao je građanin u mejlu poslatom redakciji “Vijesti” i svim političkim partijama

Pištolj zakočio

Iz Uprave policije zvanično su juče saopštili da je Vukčević bezbjednosno interesantno lice.

Prema nezvaničnim informacijama, policija ga dovodi u vezu sa zelenašenjem.

Taj Vračanin početkom godine policiji je prijavio da je njemu nepoznata osoba došla ispred porodične kuće u zetskom selu Mahala i pokušala da ga ubije. Tada je navodno inspektorima ispričao da je njegova majka izašla ispred kuće, kada je taj nepoznati muškarac od nje tražio da pozove sina.

Vukčević je izašao, a ovaj je uperio pištolj u njegovom pravcu, pištolj je navodno zakočio, a napadač pobjegao...

Bonus video: