Za ubistvo Klikovca dato 100.000 eura, planirana i ubistva članova porodica zaposlenih u službi bezbjednosti

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je rekao da je za ubistvo visokopozicioniranog člana kriminalne grupe, na jednoj planini, dato 500.000 eura, a za ubistvo člana porodice funkcionera UP 200.000 eura

70568 pregleda 56 reakcija 26 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Jelena Jovanović
Sa pres konferencije, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 25.08.2020. 16:08h

Osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca planirali su ubistvo više visokopozicioniranih članova suprotstavljenog kriminalnog klana i članova porodica visokopozicioniranih službenika službi bezbjednosti.

To je kazao Dragan Radonjić, šef Specijalnog policijskog odjeljenja.

On je govorio na zajedničkoj konferenciji SDT-a i Uprave policije, organizovanoj povodom predstavljanja podataka iz aktuelnih predmeta u nadležnosti SDT-a.

Radonjić je rekao da osim dvojice uhapšenih tragaju za M.I. (27), P.L. (22) koju su bjekstvu.

Radonjić je objasnio da su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja u koordinaciji sa specijalnim državnim tužilaštvom i saradnji sa kolegama iz drugih sektora, nakon ubistva Klikovca imali su operativna saznanja da se u selima Mrke i Radovče kriju osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca, a upravo tamo su pronašli crveni "golf 3", garderobu korišćenu u ubistvu, oružje...

Golf 3
Golf 3foto: SDT

Specijalni tužilac Saša Čađenović objasnio je da su dvojica Kolumbijaca koji su nedavno uhapšeni u Nikšiću sa Podgoričaninom Goranom Brajovićem, ilegalno prešli granicu, preko planina između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Objasnio je da do sada prikupljeni podaci govore da su za 25.000 eura trebali da ubiju jedog pripadnika suprotstavljenog kriminalnog klana.

foto: SDT

Čađenović je objasnio i kako su i kuda došli iz Kolumbije, gdje su se krili u Hrvatskoj, ali i da su plaćeni da počine više ubistava u drugim državama.

Specijalni tužilac je, govoreći i o nedavno zaplijenjenim cigaretama, kazao da tragaju za ostalim članovima te kriminalne grupe.

Kriminalnu organizaciju odgovornu za ubistvo Saše Klikovca formirao je K.A, rekao je specijalni tužilac Veljko Rutović.

Objasnio je da je A.K. članovima kriminalne grupe davao naloge, a da je M.M. prihvatio da ubija, učestvuje u planiranju ubistva, obezbjeđuje vozila, ukradene tablice, mjesta za skrivanje...

Specijalni tužilac Rutović rekao je da je M.Š. prihvatio da vozi ubice, krije ih, prati žrtve, a okrivljeni I.M. da pruža logistiku, prati članove suprotstavljenih kriminalnih klanova, nabavlja i krije oružje.

Tužilac Rutović rekao je da je okrivljeni P.B. prihvatio da bude logistika, predaje novac...

Katnić: Za ubistva dato više stotina hiljada eura

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je kriminalna grupa koju je formirao A.K. nova, ali da sarađuje sa drugim kriminalnim grupama.

Rekao je da je za ubistvo Klikovca dato 100.000 eura, da je za ubistvo visokopozicioniranog člana kriminalne grupe, na jednoj planini, dato 500.000 eura, a za ubistvo člana porodice funkcionera UP 200.000 eura.

Rekao je da su Kolumbijci došli da ubijaju, a da je kriminalna grupa trebalo da da novac članovima njihovih porodica.

Bonus video: