pres konferencija

SDT ispituje kako je Brajović prodao zemljište, analiziraju dokumenta i transakcije o Možuri

Katnić je kazao da utvrđuju da li je direktor Aerodroma Crne Gore nezakonito zapošljavao, ali i da ima više izviđaja o izgradnji auto-puta

49990 pregleda 239 reakcija 58 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Jelena Jovanović
Sa pres konferencije, Foto: Jelena Jovanović

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević je na današnjem presu Specijalnog državnog tužilašva i Uprave policije govorila o predmetu Možura.

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević istakla je da je SDT u posjedu dokumentacije o prenosu i da je u toku analiza te dokumentacije, ali i finansijskih transakcija između pravnih lica uključenih u te poslove i njima povezanih lica, kako bi utvrdili da li je počinjeno krivično djelo pranje novca i zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Šema predstavljena na pres konferenciji
Šema predstavljena na pres konferencijifoto: Jelena Jovanović

Na pres konferenciji je prikazana i šema koju je sačinilo tužilaštvo.

Šema predstavljena na presu
Šema predstavljena na presufoto: Jelena Jovanović

Ispituju kako je Brajović prodao zemljište

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je rekao da svako ima pravo da svoju imovinu proda skuplje što može, ali da nema pravo da koristi poziciju kako bi postigao veću cijenu, te da izviđaju kako je predsjednik parlamenta Ivan Brajović prodao zemljište u Danilovgradu.

Katnić je kazao da utvrđuju da li je direktor Aerodroma Crne Gore nezakonito zapošljavao, ali i da ima više izviđaja o izgradnji auto-puta.

"Najmanje dva, a možda i tri", kazao je on.