Vožnja pod dejstvom alkohola i prekoračenje brzine: Uhapšeno osam osoba

Iz Uprave policije su kazali da je u Danilovgradu uhapšen vozač D.V. (57) koji je alkotestiran i kome je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,27 g/kg

1888 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je u Crnoj Gori, tokom prethodnog dana, zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, uhapsila osam osoba, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je podgorička policija u ulici Vlada Martinovića kontrolisala vozača Lj.U. (27) iz Tuzi.

"Alkotestiranjem ove osobe utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,37 g/kg i on je lišen slobode", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da je zakođe, policija u glavnom gradu kontrolisala i M.M. (24) i uhapsila ga zbog upravljanja vozilom brzinom od 113 km/h na dionici puta gdje je brzina ograničena na 60 km/h.

Iz Uprave policije su kazali da je u Danilovgradu uhapšen vozač D.V. (57) koji je alkotestiran i kome je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,27 g/kg.

U saopštenju se navodi i da je M.Š. (21) sankcionisan u Bijelom Polju, u mjestu Potkrajci.

"On je izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je učestvovalo još jedno vozilo, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. M.Š. je alkotestiran i kod njega je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,01 g/kg zbog čega je lišen slobode", piše u saopštenju.

Mojkovačka policija je uhapsila E.Š. (36) koja je, kako su naveli iz Uprave policije, upravljala vozilom pod dejstvom alkohola.

"Ona je kontrolisana u mjestu Lepenac i kod nje je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,94 g/kg. Uz prekršajnu prijavu E.Š. je privedena nadležnom sudiji za prekršaje", kazali su iz Uprave policije.

U Beranama je u mjestu Rudeš uhapšen S.Ć. (40) kod koga je, po navodima Uprave policije, utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,02 g/kg.

"Uz prekršajnu prijavu je priveden nadležnom sudiji. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 15 dana, tri mjeseca zabrana upravljanja motrnim vozilom i tri kaznena boda", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su saopštili da je barska policija uhapsila dvije osobe zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

"Alkotestiranjem E.A. (31) je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,32 g/kg, dok je kod M.A. (30) utvrđeno prisustvo alkohola u koncentraciji od 1,40 g/kg. Ova lica su lišena slobode i privedena nadležnom sudiji za prekršaje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: