Drinčiću određen pritvor: Osumnjičen za napad na službeno lice

Nakon saslušanja sproveden u Istražni zatvor u Spužu

6783 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija za istragu odredio je pritvor do 30 dana Vasiliju Drinčiću (29) iz Nikšića, osumnjičenom za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

Drinčić je nakon saslušanja sproveden u Istražni zatvor u Spužu.

Taj Nikšićanin je prije dvije noći, a lisice na ruke tada su stavljene i njegovom prijatelju D. M. (27), jer su, navodno, vebalno i fizički napali pripadnike policije. Iz Uprave policije nakon hapšenja saopšteno je da su službenici Interventne jedinice u utorak uveče uočili vozilo koje se velikom brzinom kretalo kroz ulicu Rifata Burdževića, nakon čega su se uputili za tim vozilom uz svjetlosnu i zvučnu signalizaciju za zasutavljanje vozila.

"Ovo vozilo je nastavilo kretanje ka naselju Oštovac i nakon kraće potjere vozilo je zaustavljeno u ovom naselju kada su dva policijska službenika prišla vozilu i pristupila kontroli D.M. (27) iz Nikšića i bezbjednosno interesantnog lica V.D. (29) iz Nikšića", kaže se u saopštenju.

Oni su, kako je saopšteno, vrijeđali policijske službenike, dok je V.D. i fizički napao policijske službenike i pružao aktivan otpor prilikom sprovođenja službene radnje.

U tom napadu dva policajca lakše su povrijeđena.

"Po nalogu nadležnog tužioca V.D. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Drugo lice, D.M. je lišen slobode zbog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru. Osim toga, protiv V.D. je podnijeta i prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", piše u saopštenju.

UP tvrdi da su Drinčić i njegov prijatelj i 9. avgusta napravili sličan incident, kada su napali policajca i nanijeli mu lake tjelesne povrede. Pojasnili su da je dvojac tada uhapšen zbog nasilničkog ponašanja, ali da ih je tužilac nakon saslušanja pustio da se brane sa slobode.

Bonus video: