Tivat: Od braće Bjelanović oduzeto oružje, tužilac naložio da se ne hapse

"O događaju je obaviješten tužilac, koji je naložio da se protiv dvojice od njih u redovnom roku podnese krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", tvrdi sagovornik Vijesti

28841 pregleda 59 reakcija 6 komentar(a)
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.08.2020. 11:02h

Policija je juče u Tivtu razoružala braću Bjelanović, ali je tužilac naložio da ih ne hapse.

To je "Vijestima" nezvanično saopštilo više izvora iz Uprave policije.

Prema istim informacijama juče je pretresom stanova koje koriste Tivćani Milovan (46), Duško (51) i Zoran Bjelanović (49) pronađeno oružje, nakon čega su privedeni.

"O događaju je obaviješten tužilac, koji je naložio da se protiv dvojice od njih u redovnom roku podnese krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", tvrdi sagovornik Vijesti.

Iz Uprave policije zvanično su potvrdili pisanje "Vijesti".

"Pripadnici Sektora kriminalističke policije i Odjljenje bezbjednosti Tivat su, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici i Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres stanova i drugih prostorija koje koriste M.B. (46), D.B. (51) i Z.B. (49). Pretresom je pronađen i oduzet pištolj u ilegalnom posjedu marke „Pietro beretta“ kalibra 7,65mm i 53 komada municije. Policije je u službene prostrorije radi dalje kriminalističke obrade privela D.B. i Z.B. Po nalogu nadležnog tužioca protiv ovih lica policija je podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz UP.

Bonus video: