"država ĆE zaštititi mir, multietnički i multivjerski sklad"

Nuhodžić: Poznat scenario, prijetnje da će se na dan izbora desiti pokušaj destabilizacije Crne Gore

"Niko nema pravo da u našoj državnoj kući, u kojoj smo svi svoji na svome i svi među svojima, naruši suživot i mir koje smo sačuvali i u najtežim vremenima. Na to nemaju pravo ni ovdašnji ni uvezeni avanturisti, nespremni da prihvate pravila demokratije. Prijeteće poruke sa društvenih mreža i u okviru političkih kampanja, obavezuju državu i njene institucije da odgovorno procjenjuju situaciju", rekao je Nuhodžić

22281 pregleda 1201 reakcija 62 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: MUP
Nuhodžić, Foto: MUP

Svjedočimo obnavljanju već poznatog scenarija – prijetnji da će se izbornog dana, koji bi trebao biti praznik demokratije i iskaz slobodne volje većine, desiti pokušaj destabilizacije Crne Gore, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) 

"Svi oni koji pozivaju na sukobe treba da znaju da će država zaštititi mir, multietnički i multivjerski sklad i odbraniti Crnu Goru kao građansko društvo. Država nikome ne prijeti, ali je obaveza svake ozbiljne i odgovorne vlasti, da očuva mir i stabilnost. Institucije su spremne da odlučno odgovore na svaki pokušaj nasilnog ponašanja", istakao je Nuhodžić.

On je dodao da je uvjeren da će građanke i građani Crne Gore, kao i uvijek do sada, odoljeti provokacijama i pokazati mudrost, zrelost i dostojanstvo.

"Niko nema pravo da u našoj državnoj kući, u kojoj smo svi svoji na svome i svi među svojima, naruši suživot i mir koje smo sačuvali i u najtežim vremenima. Na to nemaju pravo ni ovdašnji ni uvezeni avanturisti, nespremni da prihvate pravila demokratije. Prijeteće poruke sa društvenih mreža i u okviru političkih kampanja, obavezuju državu i njene institucije da odgovorno procjenjuju situaciju", rekao je Nuhodžić.

Po njegovim riječima, prijetnje, sa ma koje adrese da dolaze neće proći.

"Kao što ne može proći ni propaganda da će država izazvati udar i incidente. Ali su zato državne institucije spremne da odbrane državu svih njenih građana. Učinićemo sve da se izbori održe u demokratskoj atmosferi, bez incidenata, kako to priliči Crnoj Gori koja je dio najjače evro-atlantske porodice slobodnih i ujedinjenih država svijeta, Crnoj Gori koja je okrenuta evropskoj budućnosti! Poručujem građankama i građanima da država i njene institucije garantuju svima mir, sigurnost i bezbjednost. I 30. avgusta i nakon 30. avgusta", zaključio je Nuhodžić.

Preporučujemo za Vas