Nuhodžić se sastao sa Meserikom i Davije

Tamaš Meserik je pohvalio transparentnost i otvorenost Ministarstva unutrašnjih poslova kada su u pitanju aktivnosti koje proizlaze iz izbornih zakona, a posebno proaktivnost MUP-a u komunikaciji sa građanima.

3695 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MUP Crne Gore
Sa sastanka, Foto: MUP Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Mevludin Nuhodžić sastao se danas sa šefom Misije ODIHR-a za posmatranje parlamentarnih i lokalnih izbora u Crnoj Gori Tamašom Meserikom i šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije.

"Ministar je izrazio zahvalnost ODIHR-u i OEBS-a da, i u okolnostima trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, omoguće prisustvo svojih posmatrača u Crnoj Gori, što je potvrda dugogodišnjeg partnerstva i saradnje. Iskazao je očekivanje da će izborni dan proteći u demokratskoj atmosferi i bez pokušaja narušavanja javnog reda i mira. „Bezbjednosne institucije rade svoj posao odgovorno i profesionalno. Pratimo situaciju i spremni smo da obezbijedimo kredibilan izborni proces. Država je odlučna da zaštiti mir i sigurnost svakog građanina. Ulica ne može biti jača od institucija. Nećemo dozvoliti da se na bilo koji način pokuša ugroziti regularnost izbora“, naglasio je ministar Nuhodžić", saopšteno je iz MUP-a.

Dodaju da je Tamaš Meserik pohvalio transparentnost i otvorenost Ministarstva unutrašnjih poslova kada su u pitanju aktivnosti koje proizlaze iz izbornih zakona, a posebno proaktivnost MUP-a u komunikaciji sa građanima.

"Zajednički je konstatovano konstruktivno učešće civilnog sektora u radu Ekspertskog tima za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska. Imajući u vidu dosadašnje pozitivne ocjene izbornih procesa u Crnoj Gori, iskazano je uvjerenje da će i 30. avgusta Crna Gora sprovesti kvalitetan demokratski proces", kazali su iz MUP-a.

Bonus video: