Danilovgrađanka nakon litije zadržana u policiji, Milonjić: Saslušavali je deset minuta, potom neosnovano zadržali

Advokat je dodao da nije siguran da je dežurni osnovni tužilac obavješten o postupanju policije prema Danilovgrađanki

35156 pregleda 96 reakcija 62 komentar(a)
Popović, Foto: Privatna arhiva
Popović, Foto: Privatna arhiva

Danilovgrađanka Jelena Popović (18) četiri sata zadržana je u tamošnjem Odjeljenju bezbjednosti, u koji je pozvana nakon sinoćnje litije tokom koje je nosila krst.

Njen pravni zastupnik, advokat Božo Milonjić, za Vijesti je ispričao da je Popovićeva u svojstvu građanina saslušavana deset minuta, ali da su je nakon toga neosnovano zadržali.

"Nisam mogao da dobijem informaciju zbog čega je privedena, ali kad sam stigao u OB Danilovgrad pustili su je. Očigledno je da je svo njeno zadržavanje, mimo vremena koje je bilo nužno za uzimanje izjave, bilo neosnovano, a naročito ako se ima u vidu da nije dobila nikakvo obrazloženje zbog čega je zadržavaju", kazao je Milonjić.

Advokat je dodao da nije siguran da je dežurni osnovni tužilac obaviješten o postupanju policije prema Danilovgrađanki.

Nakon hapšenja osamnaestogodišnjakinje, danilovgradski paroh, sveštenik Željko Ćalić, za Vijesti je rekao da se "OB Danilovgrad naročito ističe u represiji prema našoj omladini, više nego bilo gdje drugo".

Danilovgrađani satima čekali ispred policije
Danilovgrađani satima čekali ispred policijefoto: Screenshot

Danilovgrađani koji su satima čekali da policija pusti na slobodu Jelenu Popović, nakon što je izašla iz OB Danilovgrad, dočekali su je sa pjesmom "Ne damo svetinje".

Bonus video: