ADVOKAT KAZAO DA NIJE MOGAO DA DOBIJE INFORMACIJU ZBOG ČEGA JE PRIVEDENA

Danilovgrađanka nakon litije zadržana u policiji, Milonjić: Saslušavali je deset minuta, potom neosnovano zadržali

Advokat je dodao da nije siguran da je dežurni osnovni tužilac obavješten o postupanju policije prema Danilovgrađanki

35086 pregleda 96 reakcija 62 komentar(a)
Popović, Foto: Privatna arhiva
Popović, Foto: Privatna arhiva

Danilovgrađanka Jelena Popović (18) četiri sata zadržana je u tamošnjem Odjeljenju bezbjednosti, u koji je pozvana nakon sinoćnje litije tokom koje je nosila krst.

Njen pravni zastupnik, advokat Božo Milonjić, za Vijesti je ispričao da je Popovićeva u svojstvu građanina saslušavana deset minuta, ali da su je nakon toga neosnovano zadržali.

"Nisam mogao da dobijem informaciju zbog čega je privedena, ali kad sam stigao u OB Danilovgrad pustili su je. Očigledno je da je svo njeno zadržavanje, mimo vremena koje je bilo nužno za uzimanje izjave, bilo neosnovano, a naročito ako se ima u vidu da nije dobila nikakvo obrazloženje zbog čega je zadržavaju", kazao je Milonjić.

Advokat je dodao da nije siguran da je dežurni osnovni tužilac obaviješten o postupanju policije prema Danilovgrađanki.

Nakon hapšenja osamnaestogodišnjakinje, danilovgradski paroh, sveštenik Željko Ćalić, za Vijesti je rekao da se "OB Danilovgrad naročito ističe u represiji prema našoj omladini, više nego bilo gdje drugo".

Danilovgrađani satima čekali ispred policije
Danilovgrađani satima čekali ispred policijefoto: Screenshot

Danilovgrađani koji su satima čekali da policija pusti na slobodu Jelenu Popović, nakon što je izašla iz OB Danilovgrad, dočekali su je sa pjesmom "Ne damo svetinje".

Preporučujemo za Vas