Advokat: Ovo je režirana hajka, skoro sve puške trofejne, eksploziv iz 2002.

Osumnjičeni Kljajevići na saslušanju u Tužilaštvu ispričali da je oružje koje je policija danas oduzela od njih godinama bilo okačeno na zidu restorana kojeg su vlasnici, u Đurđevića Tari, čiji su gosti nebrojeno puta bili službenici Uprave policije

131321 pregleda 1978 reakcija 156 komentar(a)
Pronađeno oružje, Foto: Uprava policije
Pronađeno oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 29.08.2020. 20:21h

Veća količina eksploziva, oružja i municije pronađena je pretresom u kampu Kljajevića luka, u Đurđevića Tari.

Uhapšeni su Đole i Slavko Kljajević, vlasnici kampa Kljajevića luka, kojima je određeno zadržavanje do 72 sata.

Njihov branilac, advokat Josif Mićković, saopštio je da je oduzimanje oružja u Kljajevića luci režirana hajka, kako bi se u javnosti stvorio utisak da se spremala pobuna protiv režima.

Mićković je objasnio "da su skoro sve pronađene puške trofejne (bile su okačene na zidu restorana), a par njih su lovačke, sa urednim dozvolama. Pronašli su im i jednu količinu privrednog eksploziva, koja im je ostala nakon što su 2002. godine probijali nekakav put. Istina je da su im pronašli malo veću količinu municije za lovačko oružje..."

"Jasno je da su akciju smišljeno preduzeli da bi pronašli, odnosno izmislili neprijatelja", piše u izjavi advokata.

On je objasnio da su osumnjičeni Kljajevići na saslušanju u Tužilaštvu ispričali da je oružje koje je policija danas oduzela od njih godinama bilo okačeno na zidu restorana kojeg su vlasnici, u Đurđevića Tari, čiji su gosti nebrojeno puta bili službenici Uprave policije.

"Nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenih u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, od strane dežurnog tužioca određeno je zadržavanje do 72 časa, licima Đ.K. i S.K. iz mjesta Đurđevića Tara, opština Pljevlja, zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopštila je državna tužiteljka i portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, Nataša Bajčeta.

pronađeno oružje i municija
pronađeno oružje i municijafoto: Uprava policije

"Pljevaljska policija je uhapsila dvije osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, policija je izvršila pretres stambenih, poslovnih, pomoćnih i objekata za rentiranje koji se nalaze na porodičnom imanju koje koriste Đ.K. (46), S.K. (49) i M.J. (50). Pronađeno je šest pušaka, revolver, pištolj, 239 komada municije različite vrste i kalibra, oko 5,5 kilograma eksploziva, pet kapisli i dva sporogoreća štapina. Krivična prijava je podnijeta protiv Đ.K. i S.K. i oni su lišeni slobode, nakon saslušanja kod nadležnog tužioca određeno im je zadržavanje do 72 sata", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije je Vijestima ranije rečeno da su u Kampu Kljajevića luka pronašli ukupno 5,367 kilograma eksploziva - 25 pakovanja eksploziva ukupne težine dva kilograma i 601 gram, 755,9 grama u jednoj i dva kilograma i deset grama drugoj kesi.

foto: Uprava policije

Zabranjeno preuzimanje fotografija.

Bonus video: