bs osudila napad

Tužilaštvo istražuje napad na Pljevljaka: Tvrdi da su ga napale pristalice opozicije

"Nakon prikupljanja potrebnih obavještenja i podataka isti ce biti dostavljeni ODT-u radi ocjene da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata nekog od krivičnih djela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, navodi se u odgovoru Osnovne tužiteljke u Pljevljima Nataše Bajčeta

29266 pregleda 340 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Osnovno tužilaštvo u Pljevljima naložilo je Centru bezbjednosti da preduzme neophodne mjere i radnje radi prikupjanja podatka i obavještenja o incidentu po prijavi Pljevljaka E.P. koji tvrdi da je njega i njegovog oca juče u bašti jednog lokala napala grupa mladića koja je proslavljala pobjedu opzicije na parlamentarnim izborima.

E.P. tvrdi da ničim nijesu izazvali incident.

“Povodom incidenta koji navodite u vašem pitanju, obavještavam vas da je o istom obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilastvu u Pljevljima i od strane istog naloženo CB-u Pljevlja preduzimanje neophodnih mjera i radnji radi prikupljanja podataka i obavještenja, a u cilju rasvjetljavanja događaja. Nakon prikupljanja potrebnih obavještenja i podataka isti ce biti dostavljeni ODT-u radi ocjene da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata nekog od krivičnih djela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, navodi se u odgovoru Osnovne tužiteljke u Pljevljima Nataše Bajčeta.

Bošnjačka stranka snažno je osudila kako se navodi u saopštenju napad na pripadnike bošnjačke nacionalnosti u Pljevljima, kao i uništavanje imovine i prijetnje koje se upućuju pripadnicima bošnjačko-muslimanskog naroda u ovom gradu.

„Današnji nemili događaji u Pljevljima, gdje su na meti bili pripadnici bošnjačkog naroda, zabrinjavaju sve dobronamjerne građane Pljevalja i Crne Gore. Pozivamo nadležne da hitno reaguju, otkriju napadače i počinioce i privedu ih pravdi. Takođe, zahtijevamo od nadležnih organa da čuvaju mir u gradu, da se čuva imovina građana i da se ne dopusti remećenje javnog reda i mira. Ovim putem pozivamo političke subjekte koji su učestvovali na jučerašnjim izborima da utiču na svoje pristalice, da se ovakvi incidenti ne dešavaju. Mi vjerujemo da će institucije sistema znati da zaštite svakog pojednica, bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripada”, navodi se u saopštenju.

Uprava policija saopštila je  da je u Pljevljima je u jednom ugostiteljskom objektu došlo do fizičkog obračuna više osoba. 

 "Događaj je policiji prijavio E.P. kada je naveo da su njega i još jednu osobu fizički napala nepoznata lica u bašti ugostiteljskog objekta nakon čega su se udaljila sa lica mjesta. O događaju je obaviješten državni tužilac, lica su identifikovana a dalje mjere i radnje su toku", kaže se u saopštenju.

Osim toga,  kako  je saopšteno, zbog uvreda upućenih E.P. koje su se desile nekoliko sati kasnije policija je upoznala tužioca koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Preporučujemo za Vas