Polomljena stakla na vratima Islamske zajednice u PV, Kadribašić: Ako ne pronađu krivce policija odgovorna

Iz neformalne grupe "Bunt Crna Gora" najavili su, da će, ako policija odmah ne rasvijetli taj slučaj "Srbi iz Pljevalja organizovati narodne patrole kako bi zaštitili svoje komšije od podmetačina DPS-a"

67481 pregleda 3198 reakcija 61 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima jutros su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima.

Pljevaljski imam Samir Kadribašić na svom fejsbuk profili objavio je fotografije koje tome svjedoče, uz poruku da se "ovome ludilu mora stati u kraj".

On je kazao da je kroz polomljeno staklo ubačena i poruka na kojoj je ispisano "Polećela Crna Ptica Pljevlja biće Srebrenica".

„Ovo je vandalizam i ja ću policiju i načelnika Dragana Slavulja smatrati direktno odgovornim ukoliko ne pronađu počinioce“, rekao je Kadribašić.

Kazao je da na prostorijama Odbora Islamske zajednice nema video nadzor, ali da ima na kući preko puta, što bi moglo da pomogne u rasvjetljavanju ovog slučaja.

Iz neformalne grupe "Bunt Crna Gora" najavili su, da će, ako policija odmah ne rasvijetli taj slučaj "Srbi iz Pljevalja organizovati narodne patrole kako bi zaštitili svoje komšije od podmetačina DPS-a".

Iz Uprave policije Vijestima je nezvanično rečeno da su prilikom redovnog obilaska terena primjetili razbijena vrata na prostorijama IZ u Pljevljima.

"Nakon saznanja da su razbijena vrata Odbora Islamske zajednice u Pljevljima, policija vrši uviđaj na licu mjesta i preduzima radnje iz svoje nadležnosti. O događaju je upoznat nadležni tužilac", kazali su iz UP.

U Pljevljima je sinoć bilo mirno i nije bilo bilo kakavog okupljanja na ulicama.

Bonus video: