Pavićeviću i Orlandiću uskoro će suditi

Njih tužilaštvo, na čijem je čelu Milivoje Katnić, tereti za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja

8629 pregleda 0 komentar(a)
Uskoro na optuženičkoj klupi (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Uskoro na optuženičkoj klupi (ilustracija), Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je podgoričkom Višem sudu na kontrolu optužnicu protiv Danilovgrađanina Marka Pavićevića (28) i Vuka Orlandića (24) iz Bara, potvrđeno je “Vijestima” iz podgoričkog Višeg suda.

Njih tužilaštvo, na čijem je čelu Milivoje Katnić, tereti za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja.

“Ovom sudu dostavljena je optužnica protiv M. P. i V. O. Ista će biti predmet kontrole u zakonskom roku. Ročište još nije zakazno”, kazala je “Vijestima” portparolka Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Pavićević i Orlandić uhapšeni su krajem marta, a tada je “Vijestima” nezvanično rečeno da su pripremali ubistvo Baranina Jova Đurovića. Đurović je brat pokojnog Luke Đurovića, nekadašnjeg vođe barskog kriminalnog klana.

“Policija je 10. marta u Baru, na zemljanom dijelu lokalnog puta u blizini sportskog centra ‘Topolica’, zatekla i kontrolisala Pavićevića i Orlandića. Oni su zatečeni prilikom vršenja zatamnjivanja stakala na vozilu ‘golf’. Ta lica su u policijskim evidencijama registrovana kao osobe bliske jednoj od organizovanih kriminalnih grupa”, saopšteno je ranije iz policije

Katnić je na konferenciji za medije 11. marta rekao da je noć ranije spriječena jedna likvidacija u Crnoj Gori, ali nije želio da precizira čija: “Sinoć smo spriječili jednu likvidaciju, ali će oni opet sjutra veče.”.

Tada je dodao da ne može iznositi detalje.

“Vijestima” je od tog dana iz policije saopštavano da zbog istrage i saslušanja većeg broja osoba ne mogu govoriti o detaljima spriječene likvidacije u Baru. Sagovornik iz te institucije nije potvrdio spekulacije da su Pavićević i Orlandić iste noći, pred inspektorima, priznali kriminalni plan.

Navodno, njih dvojica su ukradenim automobilom osmatrali teren.

Orlandićev zadatak bio je da Pavićeviću pomogne u praćenju mete, jer je kao lokalac znao navike svog sugrađanina, ali i gdje stanuje, kuda se kreće... Iz Uprave policije potvrdili su pisanje “Vijesti”, saopštavajući detaljno da su, ubistvo spriječili službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Centra bezbjednosti Bar, preduzimajući preventivno-represivne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela koja se dovode u vezu s djelovanjem organizovnih kriminalnih grupa.

Bonus video: