braća kljajević na slobodi

Nisu tražili pritvor za “pučiste”

Đole i Slavko Kljajević bili su uhapšeni nakon što je policija “skinula” oružje sa zida njihovog restorana na mostu na Đurđevića Tari

5824 pregleda 1 komentar(a)
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje, Foto: Uprava policije

Pljevaljski tužilac nije predložio određivanje pritvora braći Đolu (46) i Slavku Kljajeviću (49) uhapšenima nakon što je policija “skinula” oružje sa zida njihovog restorana na mostu na Đurđevića Tari.

Njih dvojica su nakon tužilačkog zadržavanja pušteni na slobodu, kazao je “Vijestima” njihov branilac, advokat Josif Mićković.

Kljajevići su uhapšeni dan pred parlamentarne izbore zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, a tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima odredila im je zadržavanje do 72 sata.

Pronađena i veća količina municije i eksploziv
Pronađena i veća količina municije i eksplozivfoto: Uprava policije

Nakon hapšanje Kljajevića, Mićković je za “Vijesti” ispričao da je policija dan pred izbore napravila cirkus - “spektakularnom” akcijom tokom koje su sa zida njihovog restorana skinuli trofejno oružje koje je godinama bilo tu.

Tvrdi da je to bila režirana hajka, kojom su pokušali da predstave Kljajeviće teroristima i pučistima, koji maltene spremaju pobunu:

“To oružje godinama je okačeno na zidu restorana. Nikada se niko nije zainteresovao za njega, niti našao za shodno da provjeri oružje, eventualno oduzme, ali su to uradili juče, dan pred izbore, kada su odlučili da naprave cirkus. Očigledno je sve to smišljeno da bi pronašli, odnosno izmislili neprijatelja. To je režirana hajka, kako bi se u javnosti stvorio utisak da se spremala pobuna protiv režima. Njihovu ‘spektakularnu’ akciju pod maskama juče je vidio veliki broj turista, koji su se isprepadali, jer nijesu znali šta se dešava”.

Preporučujemo za Vas