sankcionisano 1.085 vozača

UP: Za vikend uhapšena 21 osoba zbog saobraćajnih prekršaja

"Još jednom apelujemo na vozače, da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju", kaže se u saopštenju

7458 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom prethodnog vikenda u Crnoj Gori se dogodilo 37 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica su zadobila teške, dok su njih 11 zadobila lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije. 

Oni su kazali da je  shodno najavljenom pojačanom prisustvu saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja, sankcionisano  1.085 vozača.

"U skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, čak 21 vozač je isključen iz saobraćaja, uhapšeni priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje", kaže se u saopštenju UP.

Onje kazao da je riječ  o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na "punoj" liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i tome slično.

Kako je saopšteno, u Nikšiću je uhapšen  B.V. (59) koji je upravljao teretnim motornim vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,70 g/kg.

"Podgorička policija je u ulici Kralja Nikole kontrolisala vozača V.M. (45) kod kojeg je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,90 g/kg. V.M. je lišen slobode i priveden nadležnom sudiji za prekršaje", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali  i da je brzinom od 104 km/h vozio  S.K. (36) na putnom pravcu Berane – Ribarevine, u mjestu Poda gdje je ograničena brzina kretanja na 60 km/h i on je uhapšen.

"Još jednom apelujemo na vozače, da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da će službenici saobraćajne policije će i u narednom periodu nastojati da, preventivnim ali i represivnim aktivnostima doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.