PRIVEDENI DRŽAVNOM TUŽIOCU

Uhapšene četiri osobe: Osumnjičeni da su ucjenjivali ruskog državljanina

Oni su, kako se sumnja, od ruskog državljanina, prijetnjama i prinudom tražili novac u iznosu od 100.000 eura kako bi mu obezbjedili dokumenta Republike Slovenije

37309 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.09.2020. 19:05h

Policija je juče uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su ucjenjivali ruskog državljanina A.M. (24) koji boravi u Tivtu.

U Tivtu su uhapšeni Balša Kosović (26) iz Nikšića, sa boravkom u Tivtu, Dragoljub Mićović (39) i Nikola Radović (26) iz Nikšića, dok je u Pljevljima uhapšen Gojko Čavić (40) iz Pljevalja.

Oni su, kako se sumnja, od ruskog državljanina, prijetnjama i prinudom tražili novac u iznosu od 100.000 eura kako bi mu obezbjedili dokumenta Republike Slovenije.

"Službenici Uprave policije su juče lišili slobode tri lica u Tivtu a jedno u Pljevljima zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo ucjena na štetu A.M. (24) ruskog državljanina koji ima boravak u Tivtu. Akcijom koju su sproveli pripadnici Sektora kriminalističke policije,centara bezbjednosti Herceg Novi, Pljevlja i Nikšić i Odjeljenja bezbjednosti Tivat juče u Tivtu uhapšeni su B.K. (26), D.M. (39), N.R. (26) iz Nikšića dok je u Pljevljima uhapšen G.Č. (40) iz Pljevalja. Ova lica se sumnjiče da su izvršila krivično djelo ucjena. Privedeni su jutros državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalje postupanje", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz UP su kazali da je kriminalističkom obradom policija došla do sumnje da su osumnjičeni tokom jula i avgusta 2020. godine ucjenjivali oštećenog ruskog državljanina, kojem su prijetnjama i prinudom tražili novac u iznosu od 100.000 eura kako bi mu obezbjedili dokumenta Republike Slovenije.

"Sprovedenim kriminalističkim radnjama utvrđeno je da su osumnjičeni B.K. i G.Č. u jednom ugostiteljskom objektu u Grahovu preuzeli dio novca u iznosu od 10.000 eura od A.M. nakon čega je oštećeni u svom stanu koji koristi u Tivtu predao licu B.K. još 13.000 američkih dolara za usluge koje je trebalo realizovati povodom izrade ličnih dokumenata Republike Slovenije. U narednom periodu B.K. je uz pomoć D.M. i N.R, u stanu koji koriste oštećeni, uz prijetnju pištoljem i lažnim predstavljanjem da su policijski službenici od oštećenog oduzeli još 11.400 američkih dolara i 500 eura. Daljim policijsko – tužilačkim radnjama je utvrđeno da su prijavljeni potraživali još 90.000 eura od A.M, koje je trebao predati na dan kada su na području Tivta osumnjičeni lišeni slobode. Izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni na području Tivta i Nikšića. Od ovih lica oduzeta su sredstva komunikacije i tri vozila za koja se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja ovog krivičnog djela", saopšteno je iz UP.

Preporučujemo za Vas