Šarkinović u kućnom zatvoru

Plavljanin je optužen da je u periodu od aprila do oktobra prošle godine neovlašćeno proizveo neutvrđenu količinu marihuane, od koje je jedan dio držao u porodičnoj kući

5723 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Plavljanin Edin Šarkinović (43), osuđen je juče u bjelopoljskom Višem sudu na pola godine kućnog zatvora, zbog krivičnih djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kućni pritvor mu je određen zbog bolesti i zato što je nepokretan.

Šarkinović je optužen da je u periodu od aprila do oktobra prošle godine neovlašćeno proizveo neutvrđenu količinu marihuane, od koje je jedan dio držao u porodičnoj kući u naselju Brezojevice.

Šarkinović je istakao da boluje od kvadriplegije - uzetosti udova, a da su mu, nakon tretmana i brojnih operacija od posljedica saobraćajne nesreće u Njujorku 2017. godine, ljekari preporučili uzimanje marihune u cilju smanjenja tegoba i bolova, uzrokovanih spazmima mišića.

“Godine 2004. sam doživio saobraćajnu nesreću i od tada sam nepokretan. Od 2005. godine boravim u Plavu, a povremeno sam odlazio na liječenja u Njemačku, Ameriku, Rusiju”, kazao je Šarkinović.

Bonus video: