“FORMIRAN PREDMET”

Krkotića krvnički tukli?

Podgoričanin tvrdi da nadležni duže od mjesec neće da procesuiraju osobe koje su ga zlostavljale

25065 pregleda 25 reakcija 1 komentar(a)
Traži da kazne zlostavljače: Krkotić, Foto: Borko Ždero
Traži da kazne zlostavljače: Krkotić, Foto: Borko Ždero

Podgoričanin Sava Krkotić tvrdi da duže od mjesec policija i tužilaštvo neće da procesuiraju osobe koje su ga 31. jula napale i teško povrijedile u Podgorici.

On je “Vijestima” ispričao da je tog dana, oko 17.30 sati sa prijateljem krenuo u lokal “And1”, ali da ga je više krupnije građenih muškaraca napalo čim je zakoračio na terasu.

“Bacili su me udarcem na zelenu površinu koja se nalazi u sastavu ugostiteljskog objekta, nakon čega dobijam više udaraca rukama i nogama, po glavi i tijelu”, piše u Krkotićevoj prijavi predatoj tužilaštvu.

Objasnio je i da je “teško dezorjentisan” pokušao da se udalji, ali su ga stigli na semaforu udaljenom tridesetak metara.

“Nakon čega doživljavam novu torturu, fizičku i psihičku, budući da su mi tokom napada upućivane najprizemnije riječi”.

Krkotić tvrdi da je od siline udaraca pao na beton i izgubio svijest...

“Kada sam se osvijestio pošao sam u pravcu svog stana, u zgradi ‘Simpa’...u tom trenutku crni ‘mercedes’ G klase skrenuo je prema meni. Više lica istračalo je iz tog auta, jedan je imao pištolj”.

Krkotić tvrdi da su ga ponovo tukli, obalili udarcima na beton, ponižavali... i da je čuo ženske i muške glasove koji su im govorili: “Ubiste čovjeka”...

“Pretpostavljam da je ta galama prekinula teško zlostavljanje kom sam bio izložen... U tom teškom psiho-fizičkom stanju, od teškog stresa, zadobijenih povreda, nisam siguran koliko je vremena prošlo dok sam stigao u svoj stan. Pozvao sam telefonom prijateljicu, komšinicu S. P. budući da nisam mogao da se sjetim broja policije i hitne pomoći. Kada je došla pozvala je hitnu pomoć i policiju”...

Krkotić tvrdi da su ga tog dana tukli službenici Uprave policije koji rade kao privatno obezbjeđenje jednog podgoričkog, građevinskog biznismena.

“I da su stalni gosti lokala ‘And1’. U cilju preciznije identifikacije tih lica predlažem da što je prije moguće izuzmete video-nadzor iz lokala ‘And1’. Nakon ukazane medicinske pomoći osjećam konstantan strah da bi ista grupa zlostavljača mogla da mi ugrozi život”, napisao je Krkotić u prijavi predatoj 5. avgusta.

Dva dana kasnije tužilaštvu je dostavio ljekarske izvještaje koji potvrđuju da ima teške tjelesne povrede...

Kada za skoro mjesec i više dana ovi počinioci krivičnog djela nijesu procesuirani od strane nadležnih organa, smatram da je razlog za to moja opoziciona politička pripadnost i vjerska pripadnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a što je u jednom tradicionalnom društvu, koje teži demokratiji, apsolutno neprihvatljivo i nedopustivo”, kazao je Krkotić “Vijestima”

Nije želio da podnese prijavu

Iz Uprave policije “Vijestima” su odgovorili da je dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica - 31. jula oko 17,30 časova prijavljeno da je ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo do narušavanja javnog reda i mira.

“Policija je na licu mjesta zatekla S. K. koji je naveo da je fizički napadnut od stane više lica. On je tada upućen u Urgentni blok na ukazivanje ljekarske pomoći gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede. S. K. nije želio da podnese prijavu.

Policija je obavijestila nadležnog tužioca koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela”, objašnjeno je iz Uprave policije.

Tužilaštvo: Formiran je predmet

Iz podgoričkog Osnovnog džržavnog tužilaštva, saopštili su Vijestima da je povodom navedenog događaja formiran predmet.

“Predmet se nalazi u fazi izviđaja. U cilju zaštite interesa izviđaja, ne možemo dati više informacija u ovom trenutku”, navodi se u odgovorima koje je potpisala portparolka i tužiteljka Milica Mandić.

Tako su odgovorili između ostalog i na pitanja da li su u tom predmetu saslušani biznismen (ime poznato redakciji) i osobe koje obezbjeđuju tog Podgoričanina...