Nema hapšenja kad puca lokalni funkcioner

Sekretar za lokalnu samoupravu Opštine Nikšić Lazar Mijanović šenlučio dan posle izbora, navodno pokušavajući da izazove incident

37158 pregleda 129 reakcija 25 komentar(a)
Oružje i municija poslati u Forenzički centar na vještačenje (ilustracija), Foto: Shutterstock
Oružje i municija poslati u Forenzički centar na vještačenje (ilustracija), Foto: Shutterstock

Sekretar za lokalnu samoupravu Opštine Nikšić Lazar Mijanović (38), namjerno je, pucnjavom, dan posle parlamentarnih izbora, pokušao da izazove incident u gradu pod Trebjesom, tvrdi njegov sugrađanin Mrdelja Čvorović.

Tužilac, međutim, nije naredio policiji da uhapse tog lokalnog funkcionera, već da protiv njega podnesu prijavu u redovnom postupku, objašnjeno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Čvorović je za “Vijesti” ispričao da je tog dana, u kvartu u kojem živi, u Ulici VI Crnogorske brigade, slavio izbornu pobjedu opozicionih lista.

“Mi smo tu čitavog dana slavili, pjevali, veselili se... U jednom trenutku, u naš kvart došao je Mijanović. Dovezao ga je neko automobilom bez registarskih oznaka do ćoška naše zgrade, izašao je i iz puške četiri puta pucao u vis i pobjegao. Za manje od deset sekundi došla je policija, navodno bila im je prijavljena svađa, koja se nije desila. Pokušali smo da im objasnimo da se niko nije svađao, već da je Mijanović upravo pucao, ali su oni upotrijebili biber sprej i palice i priveli nas šestoricu - mene, Darka Vujovića, Miloša Vukadinovića, Nikolu i Mijata Sekulovića. Priveli su nas jer smo, kada su došli, razdvajali slavljenike i policiju, nismo htjeli da dozvolimo da eskalira sukob koji je Mijanović pokušao da izazove”, rekao je on.

Tvrdi da policija tada nije privela Mijanovića, koji je nedaleko od tog mjesta i bacio pušku iz koje je pucao.

“Priveli su nas, ne njega. On je lagano otišao. Navodno, kasnije je priveden i odmah pušten”, rekao je on.

Nakon hapšenja Mijanovića, iz Uprave policije saopštili su da je protiv Mijanovića podnijeta krivična prijava, jer je “iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca”...

Dan kasnije očevici su “Vijestima” ispričali da je Mijanović pokušao da pripiše pucnjavu građanima koji su slavili pobjedu opozicionih lista na parlamentarnim izborima.

Čvorović je rekao da policija nije privela Mijanovića nakon pucnjave, već da su se okomili na njega i društvo: ‘Priveli su nas, ne njega. On je lagano otišao. Navodno, kasnije je priveden i odmah pušten’”, rekao je on

Iz Uprave policije objasnili su “Vijestima” da su Mijanovića pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić, neposredno nakon što je pucao - pronašli i izuzeli odbačeno vatreno oružje.

“Radi se od automatskom pištolju u kojem se nalazilo 20 komada muncije, dok je na licu mjesta pronađeno i šest ispaljenih čaura. Sve pronađeno je upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. L. M. je priveden u službene prostorije policije i protiv njega je po nalogu nadležnog državnog tužioca podnijeta krivčna prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, odgovorili su iz Uprave policije.

Objasnili su da državni tužilac nije naložio da uhapse Mijanovića:

“Već da se krivična prijava podnese u redovnom postupku. Zbog upotrebe vatrenog oružja na javnom mjestu ovom licu biće izdat prekršajni nalog zbog kršenja odredbi Zakona o oružju”.

Mijanović nije odgovorio na poziv novinara “Vijesti”, iako mu je osobi koja se javila na broj telefona dostupan na sajtu Opštine Nikšić rečeno zbog čega ga tražimo.

Bonus video: