Uhapšeni Marić i Delić, osumnjičeni za ubistvo Ljiljane Simić

Iz Uprave policije saopštili su da će u komunikaciji sa nadležnima Republike Srpske raditi na izručenju Marića

71182 pregleda 180 reakcija 32 komentar(a)
Simić, Foto: Privatna arhiva
Simić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.09.2020. 17:57h

Zoran Marić (47), osumnjičeni da ubistvo Ljiljane Simić (54), uhapšen je u Republici Srpskoj.

Iz Uprave policije saopštili su da će u komunikaciji sa nadležnima iz te države raditi na izručenju Marića.

Njegov saučesnik Radomir Delić (36) uhapšen je juče u Herceg Novom a sudija za istragu danas mu je odredio pritvor do 30 dana.

Simićeva je kandaska državljanka. Njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra, a njeno beživotno tijelo 12 dana kasnije pronađeno je u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Iz Uprave policije saopštili su da su pripadnici Sektora kriminalističke policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor u kratkom roku su rasvijetlili ubistvo koje se dogodilo na teritoriji Herceg Novog.

"Policija je identifikovala dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo danas u Bosni i Hercegovini. Kotorskoj policiji je 6. septembra prijavljen nestanak Lj.S. (54) nakon čega je policija sprovela potragu za ovim licem na teritoriji Crne Gore. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da postoji vjerovatnoća da je ovo lice lišeno života. Sveobuhvatnom istragom i predanim radom pripadnika više organizacionih jedinica Uprave policije izvršioci su identifikovani", saopšteno je iz UP.

Pojasnilii su da je Delić, državljanin Bosne i Hercegovine sa privremenim boravkom u Herceg Novom, uhapšen u Novom, zbog osnovane sumnje da je sa Marićem, koji je državljanin Crne Gore, izvršio krivično djelo ubistvo na štetu Simićeve.

"Policija je protiv ova dva lica državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo ubistvo. Za R.D. je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor i on je sproveden u UIKS. NCB Intrpol Podgorica je, nakon saznanja da Z.M. ne boravi u Crnoj Gori, raspisao međunarodnu potjernicu za ovim licem. Odmah po raspisivanju potjernice policija Republike Srpske je efikasnom akcijom lišila slobode ovo lice u Foči. Uprava polije se zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji. Odmah po dobijenoj informaciji da lice osumnjičeno za ubistvo boravi na teritoriji koja je u njihovoj nadležnosti, policija Republike Srpske je preduzela aktivnosti na lociranju ovog lica i njegovom lišenju slobode. Slijedi komunikacija nadležnih organa u cilju izručenja ovog lica Crnoj Gori", saopšteno je iz UP.

Bonus video: