VRIJEDI PREKO 50 HILJADA EURA

Upravi policije doniran uređaj za provjeru dokumenata

U Forenzičkom centru je potpisan protokol o primopredaji donacije, koja će biti korištena za ispitivanje rukopisa i dokumenata u ovom centru, što će biti od velikog značaja za Sektor granične policije, ali i ukupno za Upravu policije

2422 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Sektoru granične policije je sporazumom o donaciji od 3. februara 2020. godine, koji su potpisali Savezno ministarstvo za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke i Uprava policije Crne Gore, doniran uređaj za provjeru dokumenata sa dodatnom opremom, ukupne vrijednosti od 51.246 eura.

"Imajući u vidu da Sektor granične policije samostalno ne sprovodi istrage, u dogovoru sa donatorom, planirano je da se navedeni uređaj prerasporedi unutar Uprave policije, Forenzičkom centru u Danilovgradu, gdje bi našao svoju punu primjenu kada je riječ o falsifikovanim dokumentima", saopšteno je iz Uprave policije.

U Forenzičkom centru je potpisan protokol o primopredaji donacije, koja će biti korištena za ispitivanje rukopisa i dokumenata u ovom centru, što će biti od velikog značaja za Sektor granične policije, ali i ukupno za Upravu policije.

"Na taj način ova laboratorija će dostići nivo najsavremenijih laboratorija za ispitivanje rukopisa i dokumenata u svijetu, a što će doprinijeti većoj bezbjednosti granice", zaključeno je.

Preporučujemo za Vas