najviše u podgorici

Sankcionisali 193 taksi vozača

"Apelujemo na pravna lica i vlasnike auto-taksi preduzeća i vozila, da skrenu pažnju svojim vozačima na striktno poštovanje zakona, imajući u vidu da će oni, ali i ostali učesnici u saobraćaju i u narednom periodu, biti predmet pojačanih kontrola od strane saobraćajne policije", saopšteno je iz policije

8579 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Saobraćajna policija je, tokom dva dana, kontrolisala 768 taksi vozila i zbog prekršaja sankcionisala 193 vozača, od čega su 72 sankcionisana u Podgorici.

"U okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, službenici saobraćajne policije su 18. i 19. septembra 2020. godine, u svim gradovima Crne Gore, realizovali operativnu akciju "Taksi". Cilj akcije je bio kontrola auto – taksi vozila i vozača, koji se bave javnim prevozom putnika. Tokom realizovanja akcije, kontrolisano je 768 taksi vozila i vozača. Zbog počinjenih prekršaja, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobracaja na putevima, sankcionisan je 193 vozač, od čega je više od trećine ili čak 72 vozača, sankcionisano u Podgorici", saopšteno je iz Uprave policije.

Ističu da ta činjenica posebno zabrinjava, imajući u vidu da ta kategorija učesnika u saobraćaju vrši javni prevoz putnika, te je realno očekivati, kako navode iz policije, "da baš oni u najvećoj mjeri poštuju zakon, što očigledno nije slučaj."

"Apelujemo na pravna lica i vlasnike auto-taksi preduzeća i vozila, da skrenu pažnju svojim vozačima na striktno poštovanje zakona, imajući u vidu da će oni, ali i ostali učesnici u saobraćaju i u narednom periodu, biti predmet pojačanih kontrola od strane saobraćajne policije", saopšteno je iz Uprave policije.