Pavićević završio u Urgentnom nakon intervencije komunalne policije

Policija tvrdi da im je prijavljeno da je Danilovgrađanin vrijeđao komunalce dok su uklanjali "zastavu druge države"

31786 pregleda 434 reakcija 14 komentar(a)
Pavićević, Foto: Privatna arhiva
Pavićević, Foto: Privatna arhiva

Danilovgrađanina Mitra Pavićevića jutros je na Slapu Zete pretukla komunalna policija, tvrde iz tamošnjeg odbora Prave Crne Gore.

Policija, međutim, tvrdi da im je prijavljeno da je on vrijeđao komunalce dok su uklanjali "zastavu druge države".

Nakon intervencije komunalne policije, Pavićević je završio u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore. Iz Urgentnog bloka KCCG Vijestima je rečeno da je Pavićević lakše povrijeđen.

"Komunalni policajci jutros su došli na Slap i tražili od Mitra Pavićevića da skloni trobojku sa ruševine Doma. Otišao je sa njima, skinuo je zastavu i onda su krenuli da mu je uzmu. Nakon što nije dozvolio, oteli su mu katarište od zastave i udarali ga njim dok nije pao u nesvijest, a potom su ga ostavili da leži. Sve to gledala je njegova sestrična od 10 godina, koja je istraumirana", kazao je politički direktor Prave Crne Gore Željko Savović.

On i nekoliko Danilovgrađana sa Pavićevićem su u Urgentnom bloku.

"To se dešavalo jutros oko pola devet, a on je tek oko 15 sati došao sebi. Rekao nam je da ga je neki crni visoki komunalac tukao, a da je njihov šef Stojović, govorio nemojte, ubiste ga. Taj crni koji ga je tukao držao mu je koljeno za vratom i udarao ga i to je zadnje čega se sjeća, jer je posle toga pao u nesvijest. U jednom momentu osvijestio se i krenuo ka kući, ali je došla policija i uhapsila ga, jer su navodno oni prijavili da ih je napao", kazao je Savović.

Iz Uprave policije Vijestima su odgovorili da je danilovgradskoj policiji jutros načelnik Komunalne policije iz Danilovgrada podnio prijavu protiv Pavićevića:

"U kojoj je naveo da je prilikom vršenja službene dužnosti ovo lice vrijeđalo i omalovažavalo pripadnike komunalne policije. Na lokalitetu Slap komunalna policija je, postupajući po saznanju da je na jednom objektu istaknuta zastava druge države, preduzimala aktivnosti iz svoje nadležnosti, kojom prilikom M.P. ih je ometao prilkom preduzimanja službenih radnji, te ih vrijeđao i omalovažavao.

Policija je postupila po prijavi i izašla na lice mjesta. M.P. je sproveden do Hitne medicinske pomoći u Danilovgradu radi pružanja prve pomoći i konstatovanja povrede. Nakon obavljenog pregleda u prostorijama Hitne medicinske pomoći M.P. je doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad radi prikupljanja obavještenja na okolnosti navedenog događaja.

Ovom licu je pozlilo u službenim prostorijama policije kada su mu pripadnici policije ukazali prvu pomoć do dolaska Hitne medicinske pomoći, koja je ovom licu dali uput na dalje liječenje u UB KCCG. O događaju je obavješten nadležni državni tužilac i slijede dalje policijske mjere i radnje", kazali su iz UP.