Nedović i ekipa u sudnici petog novembra

Zbog bolničkog liječenja odgođeno suđenje optuženima za ubistvo Cetinjanina Bogdana Milića

7426 pregleda 0 komentar(a)
Juče odgođeno suđenje (Ilustracija), Foto: Savo Prelević
Juče odgođeno suđenje (Ilustracija), Foto: Savo Prelević

Zbog bolničkog liječenja Lazara Nedovića (22), za 5. novembar odgođeno je suđenje optuženima za ubistvo Bogdana Milića na Cetinju 11. juna 2019. godine.

“Suđenje optuženima za ubistvo Bogdana Milića...koje je za juče bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, pred specijalnim vijećem kojim predsjedava sudija Vesna Pean, odloženo je zbog nedolaska okrivljenog Lazara Nedovića, koji se nalazi na bolničkom liječenju”, kazala je “Vijestima” Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću tog suda.

Nedović je prošle sedmice povrijeđen u Istražnom zatvoru, a policija i tužilaštvo utvrđuju kako mu je slomljena vilica.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Vijestima je nezvanično saopšteno da policija ispituje da li su ga pretukli cimeri i “kolege” iz kavačkog klana Mario Milošević, Goran Vukčević i Davor Avdić.

Nedović, međutim, nije zatvorskim policajcima želio da kaže ko ga je tukao, već je tvrdio da je pao i sam se povrijedio.

Identične izjave dali su i Milošević, Vukčević i Avdić, ali im nadležni iz UIKS-a nijesu povjerovali.

Nedovića i Pera Laličića (22) Specijalno državno tužilaštvo optužuje da su direktni izvršioci ubistva Milića i ranjavanja Gorana i Dragana Vušurovića i Marka Vujačića.

Optužnicom specijalnog tužioca Saše Čađenovića obuhvaćeni su i Mitar Marković (26), Mošo Paović (19) i Žarko Pejaković (21).

Oni su, prema sumnjama istražitelja, sa drugim za sada neidentifikovanim osobama, tokom 2109. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirala osoba čiji identitet tužilaštvu još nije poznat.

Marković je prema optužnici, po nalogu šefa kriminalne grupe nabavio pištolje “browing” i “stayer magnicler” i predao ih Nedoviću i Laličiću, kako bi ubili Milića i osobe koje su se sa njim nalazile u društvu.

Tužilaštvo sumnja da ih je član kriminalne grupe, koji je i dalje nepoznat, 11. juna prošle godine obavijestio da se meta nalazi u lokalu “Portun”:

“Nakon toga su, uz prethodno pribavljene maske... i oružjem dobijenim od Marković Mitra... došli Ulicom Baja Pivljanina do UO ‘Portun’, gdje su na terasi istog, okrivljeni Nedović iz pištolja ‘štajer’, a osumnjičeni Laličić iz pištolja “browing”, ispalili više projektila prema oštećenom Milić Bogdanu, nanoseći mu više tjelesnih povreda, usljed kojih je nastupila smrt”, piše u tužilačkim spisima. Navodi se i da su tada više hitaca ispalili prema Draganu Vušuroviću, Goranu Vušuroviću i Marku Vujačiću, “u namjeri da ih liše života”.

Ubijeni Milić nije sjedio za stolom sa trojicom ranjenih Cetinjana.

Bonus video: