Nedović: Nemam o čemu da „propjevam”

Od medija se očekuje objektivnost u izvještavanju, a ne nikako lansiranje određenih teza koje vrlo često rezultiraju produbljivanjem sukoba, a samim tim i ugrožavanjem mladih života”, navodi se u pitanju Nedovića

7492 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Lazar Nedović reagovao je na tekst “Nedoviću slomili vilicu da ne bi propjevao”, objavljen u “Vijestima” 20. septembra 2020. godine.

“Navedeni naslov i sadržina teksta obiluju neistinama. Nažalost, moje povređivanje unutar zatvorske sobe, bilo je motiv Vašem novinaru da iznosi tendenciozne i neprovjerene tvrdnje i konstrukcije o tome kako, zašto i od strane koga mi je polomljena vilica.

Ukazujem, da moja porodica i ja izražavamo žaljenje zbog smrti našeg sugrađanina sad pok. Milić Bogdana. Međutim, nemam šta da ‘propjevam’, jer nijesam učestvovao u lišenju života pok. Milića, što sam i negirao tokom krivičnog postupka. Vjerujem da će se u postupku dokazati moje tvrdnje i istina, koja je na mojoj strani.

Od medija se očekuje objektivnost u izvještavanju, a ne nikako lansiranje određenih teza koje vrlo često rezultiraju produbljivanjem sukoba, a samim tim i ugrožavanjem mladih života”, navodi se u pitanju Nedovića.

Nedovića i Pera Laličića (22), Specijalno državno tužilaštvo optužuje da su direktni izvršioci ubistva Milića i ranjavanja Gorana i Dragana Vušurovića i Marka Vujačića.

Optužnicom specijalnog tužioca Saše Čađenovića obuhvaćeni su i Mitar Marković (26), Mošo Paović (19) i Žarko Pejaković (21).

Oni su, prema sumnjama istražitelja, sa drugim za sada neidentifikovanim osobama, tokom 2109. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirala osoba čiji identitet tužilaštvu još nije poznat.

Marković je prema optužnici, po nalogu šefa kriminalne grupe nabavio pištolje “browing” i “stayer magnicler” i predao ih Nedoviću i Laličiću, kako bi ubili Milića i osobe koje su se sa njim nalazile u društvu.

Tužilaštvo sumnja da ih je član kriminalne grupe, koji je i dalje nepoznat, 11. juna prošle godine obavijestio da se meta nalazi u lokalu “Portun”:

“Nakon toga su, uz prethodno pribavljene maske... i oružjem dobijenim od Marković Mitra... došli Ulicom Baja Pivljanina do UO ‘Portun’, gdje su na terasi istog, okrivljeni Nedović iz pištolja ‘štajer’, a osumnjičeni Laličić iz pištolja ‘browing’, ispalili više projektila prema oštećenom Milić Bogdanu, nanoseći mu više tjelesnih povreda, usljed kojih je nastupila smrt”, piše u tužilačkim spisima

Bonus video: