PRETRESI NA VIŠE LOKACIJA

Akcija "Gorki": U PG uhapšeno pet osoba, oduzeta droga, pare, vozila, pronađen pištolj...

"U okviru ove akcije policija traga za jednim licem koje se trenutno nalazi van Crne Gore", piše u saopštenju Uprave policije

15139 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija izvršila je pretrese na više lokacija u Podgorici i uhapsila M.B. (34), M.B. (32), Đ.Đ. (21), P.P. (30) zbog sumnje da su izvšili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je B.Đ. (23) uhapšen zbog sumnje da je izvršio krvično djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je podgorička policija u saradnji sa Posebnom jedinicom policije realizovali višemjesečnu operativnu akciju kodnog naziva "Gorki".

"U akciji je zaplijenjeno 700 grama opojne droge marihuana i 10 zasađenih stabljika marihuane. Pored navedenog oduzeta su sredstava komunikacije, vage za precizno mjerenje, novac u iznosu od 1.300 eura za koji se sumnja da je stečene prodajom opojne droge kao i tri motorna vozila. Pored opojne droge kod B.Đ. je pronađen pištolj u ilegalnom posjedu i 25 komada municije. U okviru ove akcije policija traga za jednim licem koje se trenutno nalazi van Crne Gore", piše u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali i da se operativna akcija „Gorki” sprovodi od 2018. godine, a u okviru koje je podnijeto sedam krivičnih prijava protiv osam osoba zbog distribucije narkotika kao i 11 prekršajnih prijava za posjedovanje opojnih droga.

Preporučujemo za Vas