Pekara u Nikšiću na meti vandala tri puta za sedam dana

Porodica Krivokapić ne stiže da mijenja polomljena stakla na pekari “Migado” u Nikšiću

20672 pregleda 6 komentar(a)
Krivokapić ispred pekare koja je na meti huligana, Foto: Svetlana Mandić
Krivokapić ispred pekare koja je na meti huligana, Foto: Svetlana Mandić

Pekara "Migado", vlasništvo porodice Krivokapić iz Nikšića, za sedam dana tri puta je bila na meti vandala.

Samo što zamijene polomljena stakla na objektu u koja se nalazi u Ulici VI crnogorske, prema riječima Dragana Krivokapića, vandali ponovo dođu i ista razbiju tokom noći.

"U gradu imamo još tri pekare, a ovdje smo novi, od 4. avgusta. Za nepunih sedam dana, tri puta su lomili. Mi stavimo stakla, oni ih slome, i sve tako. Šteta će izaći oko 700 do 1.000 eura. Čak je i vitrina sa kolačima polomljena, pošto to nijesu bile male kamenice. Ovo je stvarno miran kvart, ali dođu vandali tokom noći, koji će da lome i da prave štetu bez nekog razloga", priča Dragan i pokazuje stakla slomljena prije dva dana.

Boji se, kaže da, kada i njih zamijeni, da će neko ponovo doći i polomiti ih.

"Sve se to dešava poslije ponoći. Prijavili smo i policiji. Uzeti su i snimci kamera ovdje u okolini, jer ih u ovom kvartu ima dosta, i rečeno nam je da nijesu mogli da vide ko je to uradio. Mi trenutno imamo unutrašnje kamere, ali sada ćemo morati da stavimo i jednu spoljnu. Koliko će to značiti, vidjećemo”, kazao je "Vijestima" Krivokapić.

Firma “Migado", kako je rekao, postoji skoro tri decenije, imaju šest radnji u Nikšiću i jednu u Podgorici, riječ je o pekarama i prodavnicama, i zapošljavaju tridesetak radnika.

"Ovo je stvarno vandalski postupak. Nije samo u pitanju naša firma i njen ekonomski gubitak, već i bezbjednost zaposlenih, kao i stanara koji su uznemireni, što nije ni čudo jer svako veče čuju lom i krš”, kaže Krivokapić.

Ističe da ne znaju ko bi mogao da im lomi prozore, jer se nikome nijesu zamjerili.

U drugim objektima su prethodnih godina imali dvije-tri provalne krađe.

"Ali, to su bila obijanja radi novca. Ovo je čisto vandalski čin. Sugerisao sam policiji da pojačaju kontrolu tokom noći i rekli su da će to uraditi. Danas mijenjamo stakla, tako da ne znamo hoće li noćas ponovo doći i razbiti ih. Vidjećemo hoće li policija naći krivca. Mi smo tu da mijenjamo stakla, samo ne znamo da li do beskonačnosti. Pošto se u ovoj krizi nema posla, barem će staklari imati posla”, rekao je u šali Krivokapić.

Bonus video: