Istražitelji u ćorsokaku, ni traga od bombaša

Petog septembra 5. 2016. godine u Kotoru, Biskupović i Bošnjak ubijeni su na do tada nezabilježen način u ovdašnjim mafijaškim obračunima - improvizovanom napravom rasprskavajućeg usmjerenog dejstva (MRUD), u trenutku dok su hodajući prolazili pored eksploziva

19314 pregleda 2 komentar(a)
Bošnjak i Biskupović, Foto: Facebook
Bošnjak i Biskupović, Foto: Facebook

Istražitelji su u ćorsokaku kada je u pitanju istraga ubistva Gorana Biskupovića (28) i Miloša Bošnjaka (25) - ništa što su do sada preduzeli nije ih odvelo do egzekutora tih Kotorana.

Njih dvojica likvidirani su 5. septembra 2016. godine u Kotoru na do tada nezabilježen način u ovdašnjim mafijaškim obračunima improvizovanom napravom rasprskavajućeg usmjerenog dejstva (MRUD), u trenutku dok su hodajući prolazili pored eksploziva.

Četiri godine kasnije iz Višeg državnog tužilaštva “Vijestima” su dostavili gotovo identičan odgovor kao i više puta do sada - preduzeli su brojna vještačenja, saslušani na desetine kriminalaca, provjerili komunikaciju, pretresli stanove, ali nema ni traga od ubice.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv NN izvršilaca zbog krivičnog djela - teško ubistvo, kada je prilikom aktiviranja eksplozivne naprave došlo do smrti G. B. i M. B.,M. G., koji predmet se nalazi u fazi izviđaja, tokom kojeg su preduzete sve zakonom propisane mjere i radnje, odnosno, date su naredbe za brojna vještačenja, prikupljena su obavještenja od većeg broja lica, a osim toga, po zahtjevu ovog tužilaštva od strane istražnog sudije Višeg suda u Podgorici donijete su naredbe za pretresanje stanova, pribavljanje listinga komunikacija, koje mjere i radnje nisu dale rezultate u identifikaciji počinilaca predmetnog krivičnog djela, sa kojih razloga je od strane tužilaštva dat nalog Upravi policije da i dalje preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela”, odgovorila je tužiteljka i portparolka tog tužilaštva Lepa Medenica. Biskupović je ubijen u ratu kotorskih kriminalnih klanova.

Bošnjak
Bošnjakfoto: Facebook

Istražitelji su u prvim danima istrage nezvanično saopštavali da je Bošnjak stradao jer se tog dana sa komšijom i drugom vraćao kući sa ponte udaljene stotinjak metara od kuće dvadesetosmogodišnjaka.

Kada su zakoračili u svoju ulicu, daljinskim je aktivirana bomba sakrivena u žbunju, koja je ubojito djelovala ka metama.

U prvim danima istrage policija je vjerovala da je egzekutor iz blizine nadgledao prilaz Biskupovićevoj kući i aktivirao minu kada su njih dvojica bili tačno naspram nje.

Nakon dvostrukog ubistva u Kotoru, sagovornik iz policije rekao je da MRUD do tada nije korišćen u mafijaškim likvidacijama u Crnoj Gori, niti u regionu.

Objasnio je i da ta mina ne “bira” žrtve, uprkos tome što se radi o bombi usmjeravajućeg dejstva, odnosno da bi u Kotoru bilo još žrtava da su se u tom trenutku zadesile na istom mjestu.

Biskupović
Biskupovićfoto: Facebook

“Bomba djeluje ubojito u velikom radijusu... Mogao je poginuti neko ko je deset metera udaljen... Birali su jedan od sigurnijih načina likvidacije. Onaj ko je aktivirao napravu, bio je u njihovom vidokrugu”, kazao je ranije izvor “Vijesti”. Istragom je utvrđeno da je mina dodatno prepravljana i da je imala izuzetno jako ubojno sredstvo.

Iste večeri kotorska policija na informativni razgovor privodila je navodne članove suprotstavljenog kavačkog kriminalnog klana, ali i ostale bezbjednosno interesantne osobe iz Kotora.

Iako je većina kavčana saslušana nakon likvidacije, o svirepoj egzekuciji ispitivani su i nakon velike policijske akcije u kojoj je dio tog klana uhapšen u septembru 2016. godine.

Bonus video: