Mrvaljević izručen, saslušan u SDT-u

Specijalno državno tužilaštvo Mrvaljevića je označilo kao šefa kriminalne organizacije, čiji su članovi Milan Kankaraš, Slobodan Vico, Jovan Žmukić i Krsto Vujić

43453 pregleda 21 reakcija 1 komentar(a)
Uz jake policijske mjere objezbjeđenja priveden u SDT, Foto: Luka Zeković
Uz jake policijske mjere objezbjeđenja priveden u SDT, Foto: Luka Zeković

Četrdesettrogodišnji Zoran Mrvaljević iz Herceg Novog, koji operativno važi za člana škaljarskog klana, izručen je danas crnogorskim nadležnim organima.

On je oko 14 sati uz jake policijske mjere objezbjeđenja priveden u Specijalno državno tužilaštvo, gdje je saslušan.

Specijalno državno tužilaštvo Mrvaljevića je označilo kao šefa kriminalne organizacije, čiji su članovi Milan Kankaraš, Slobodan Vico, Jovan Žmukić i Krsto Vujić čije se ime pominje u istrazi ubistva Šćepana Roganovića koji je likvidiran 14. marta u Herceg Novom. Prema dokazima SDT-a, ova kriminalna grupa je planirala izvršenje više teških krivičnih djela.

Mrvaljević je, podsjetimo, uhapšen 17. jula po potjernici koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica, nakon čega mu je sud u Novom Sadu odredio ekstradicioni pritvor. Prilikom hapšenja kod njega su pronađena dokumenta na ime Branko Perišić. Ovaj Novljanin do sada je bio dva puta meta napada – ranjen je prije pet godina kada su na njega pucale i dalje tri nepoznate osobe, a hice je preživio i 2017. godine.

Bonus video: