sud mora odlućiti da li lekić može biti branilac Bogojeviću

Odloženo suđenje optuženom za ubistvo Vučkovića

Sudija je kazala da će sud saslušati Kristinu Čađenović, nevjenčanu suprugu stradalog Vučkovića, da se provjeri da li je tadašnji punomoćnik oštećene porodice Vučković, advokat Damir Lekić davao im pravne savjete, i da li je primao naloge i informacije

3978 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Suđenje Nikoli N. Bogojeviću (23) optuženom za ubistvo Branka Vučkovića, koje je juče bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 22. oktobar odlučilo je krivično vijeće kojim predsjedava sudija Vesna Kovačević.

Sudija je kazala da će sud saslušati Kristinu Čađenović, nevjenčanu suprugu stradalog Vučkovića, da se provjeri da li je tadašnji punomoćnik oštećene porodice Vučković, advokat Damir Lekić davao im pravne savjete, i da li je primao naloge i informacije.

Sudija Kovačević je navela da je neophodno sve utvrditi da bi sud mogao odlučiti da li advokat Lekić može biti drugi branilac okrivljenom Bogojeviću, osim prvog branioca advokata Zorana Piperovića.

Na početku glavnog pretresa, sudija je navela da advokat Lekić sada ne može biti branilac okrivljenom, jer je bio punomoćnik porodice Vučković.

Advokat Lekić je potvrdio da je bio punomonik oštećene porodice, te da je jedinu pravnu radnju preduzeo kada je višem državnom tužilaštvu u Podgorici predao punomoćje. Ubrzo nakon toga, otkazano mu je punomoćje, a nakon izvjesnog vremena, optuženi Bogojević ga je angažovao za branioca.

“Nema nikakvih smetnji, niti konflikta interesa da budem drugi branilac Bogojeviću i biću asistent kolegi Piperoviću, koji je prvi branilac”, kazao je advokat Lekić.

Advokat Zoran Piperović se zatim obratio sudu:

“Ništa ovdje nije zakulisno urađeno. Ja sam insistirao da kolegi Lekiću porodica Bogojević da punomoćje, jer je ovo za njega kao mladog advokata prilika za dalje edukovanje. Tužilac je potvrdio da kolega Lekić nije kopirao spise predmeta za ostećenu porodicu. Ovo naglašavam zbog oštećene porodice Vučković da zna pravu istinu”, istakao je Piperović.

Kako se navodi u optužnici Zorana Vučinića, državnog tužioca u Višem državnom tužulaštvu u Podgorici, okrivljeni Bogojević je 25. septembra 2019. godine oko 23,20 časova, ispred ugostiteljskog objekta "Gejming pab" u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici, sa umišljajem na podmukao način ubio Vučkovića. Prema navodima optužnice, okrivljeni je počino krivično djelo teško ubistvo.

Preporučujemo za Vas