Specijalni povratnik je pao na poligrafu

Nakon sprovođenja i saslušanja u Osnovnom sudu u Podgorici od strane istražnog sudije Grujičiću je određen pritvor i on je sproveden u Istražni zatvor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Podgorica, gdje se trenutno i nalazi.
Sve tražene informacije i spise predmeta policija je dostavila Osnovnom državnom tužilaštvu, Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije, ombudsmanu i drugim zainteresovanim subjektima.

8379 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada Uprave policije, Foto: Boris Pejović
Zgrada Uprave policije, Foto: Boris Pejović

Iz Uprave policije reagovali su na navode iz teksta „Lijek u džepu, palica po glavi“:

“Policijski službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici Centra bezbjednosti Podgorica zbog izvršenja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija dana 26. maja 2020. godine, uz izvještaj kao dopunu krivične prijave, sproveli Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici bezbjednosno interesantno lice, kao i specijalnog povratnika u vršenju više vrsta krivičnih djela, J.G. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu UO ‘Grand’ porodične kuće u vlasništvu D.G.

Licu J.G. su saopšteni razlozi lišenja slobode kao i njegova prava, a prethodno je u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica na osnovu dobrovoljnog pristanka poligrafski ispitan kojom prilikom je imao reakcije neposrednog izvršioca u odnosu na krivičnia djela na čije okolnosti se ispitivao. Ponavljamo i podsjećamo da je J.G. prilikom prikupljanja obavještenja u policiji priznao i opisao način izvršenja gore navedenih krivičnih djela, a nakon toga svoja saznanja je upotpunio i detaljnije opisao prilikom saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, te da se tom prilikom nije žalio na postupanje policijskih službenika i nije imao primjedbi na njihov rad dok je boravio u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, kao ni prilikom saslušanja kod postupajućeg tužioca.

Nakon sprovođenja i saslušanja u Osnovnom sudu u Podgorici od strane istražnog sudije Grujičiću je određen pritvor i on je sproveden u Istražni zatvor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Podgorica, gdje se trenutno i nalazi. Sve tražene informacije i spise predmeta policija je dostavila Osnovnom državnom tužilaštvu, Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije, ombudsmanu i drugim zainteresovanim subjektima.

Ovom prilikom apelujemo na sve državne organe i institucije da se sprovedu djelotvorne istrage kako bi se obezbijedila efikasnost postupka. Svi policijski službenici koji su postupali u konkretnom predmetu, uključujući i rukovodeći kadar, zadnjih mjeseci su izloženi jakom medijskom pritisku i optužbama koje su u potpunosti iskonstruisane sa raznih adresa što predstavlja pokušaj dovođenja u zabludu pravosudnih organa Crne Gore i pravdanja prema nalogodavcima i oštećenim licima.

Takođe, veoma važno je navesti da su policijski službenici sve mjere i radnje sprovodili po instrukcijama i nalogu postupajućeg tužioca, koji je o ishodu blagovremeno bio upoznat.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica će sačekati odluku nadležnih organa i nakon toga pokrenuti aktivnosti u cilju ostvarivanja svojih prava i zaštite profesionalnog integriteta kod nadležnih pravosudnih institucija”, navodi se u reagovanju Uprave policije.

Bonus video: