Raspisana potjernica za Kadićem

Rekao je da je nevjerovatno da čovjek koji je osuđen na 10 mjeseci zbog podmetanja bombe, nije ni upućivan na izdržavanje kazne: “Zakon u Crnoj Gori nije isti za sve”, tvrdi Bjelopoljac

5813 pregleda 1 komentar(a)
Kadić ispred suda u Bijelom Polju (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Kadić ispred suda u Bijelom Polju (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Viši sud raspisao je potjernicu za Bjelopoljcem Amarom Kadićem zbog pokušaja ubistva sugrađanina Bojana Konatara.

Kadić je od 28. jula, dana kada je navodno pucao, u bjekstvu, a Konatar tvrdi da se nalazi u Crnoj Gori i da ga štiti policija.

Iz policije su to negirali.

“Prekjuče popodne, oko 18.30 časova, Kadić je viđen prilikom porodične posjete u naselju Pruška, ali ga nisam prijavio Centru bezbjednosti u Bijelom Polju jer ga oni štite, zbog čega sada strahujem za svoj život. Kadiću je, iako me umalo ubio, pretres kuće vršen tek sjutradan oko 12 časova. Slučaj najnovijeg kretanja Kadića nisam prijavio policiji, jer nisu ništa uradili ni nakon moje prijave prije mjesec dana kada je Kadić viđen da se mota oko moje kuće”, kazao je Konatar za “Vijesti”.

Rekao je da je nevjerovatno da čovjek koji je osuđen na 10 mjeseci zbog podmetanja bombe, nije ni upućivan na izdržavanje kazne: “Zakon u Crnoj Gori nije isti za sve”, tvrdi Bjelopoljac.

Iz bjelopoljskog Višeg suda je Vijestima potvrđeno da su, na predlog državne tužiteljke Milice Rmandić, zbog nedostupnosti državnim organima, donijeli naredbu za izdavanje potjernice za Kadićem 25. septembra zbog krivičnog djela - ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Prema nalogu za pokretanje istrage, Kadić je ranio Konatara sa dva projektila iz pištolja nepoznate marke, 28. jula, u naselju Zaimovića livade.

Prema tom aktu, on je pucao dok se Konatar vozilom “golf” kretao ulicom, nedaleko od porodične kuće Kadića.

“Kadić je iz pištolja nepoznate marke, koji je neovlašćeno držao, ispalio više metaka u njegovom pravcu i sa više projektila pogodio u prednja vrata vozila, kroz koja su projektili prošli i pogodili oštećenog u predjelu desne noge i lijeve ruke, pri čemu mu je nanio teške tjelesne povrede u vidu prostrijelne rane u predjelu butine i strijelne sa unutrašnje strane ručnog zgloba”...

Problemi i razmirice između Kadića i Konatara datiraju odranije.

Zbog podmetanja bombe u dvorište kuće Konatara u naselju Rakonje, u julu 2017. Kadić je dvije godine kasnije osuđen na deset mjeseci zatvora.

Bonus video: