Eroviću 11 mjeseci zatvora zbog tuče

Prema izmijenjenom aktu, Erović je 27. novembra, oko 15 časova, na seoskom putu u Osmanbegovom selu, neovlašćeno držao pištolj kalibra 7,65 milimetara, kojim je izazvao opasnost za život i tijelo na način što je ispalio jedan projektil u pravcu oštećenog, čime je počinio krivično djelo - izazivanje opšte opasnosti

8692 pregleda 4 komentar(a)
Erović, Foto: Jadrankla Ćetković
Erović, Foto: Jadrankla Ćetković

Bjelopoljac Esko Erović (56) osuđen je danas u Višem sudu u Bijelom Polju na 11 mjeseci zatvora, zbog tuče u Osmanbegovom selu na Koritskoj visoravni kod Bijelog Polja, u novembru prošle godine.

Prema izmijenjenom aktu, Erović je 27. novembra, oko 15 časova, na seoskom putu u Osmanbegovom selu, neovlašćeno držao pištolj kalibra 7,65 milimetara, kojim je izazvao opasnost za život i tijelo na način što je ispalio jedan projektil u pravcu oštećenog, čime je počinio krivično djelo - izazivanje opšte opasnosti.

Ranijom optužnicom, on se teretio za "pokušaj ubistva", ali su činjenični opis i pravna kvalifikacija izmijenjeni nakon nalaza vještaka medicinske struke i balističara datih na osnovu trasološkog vješačenja, iz čega proističe da oštećeni Smakić nije imao oštećenja od projektila na rukavu.

Erović je tvrdio da nije pucao u oštećenog, već desno od njega, da ga zaplaši jer je na njega krenuo vilom.

Bonus video: