„Gorčilo” memorisan u kriptovanom telefonu

Produžen pritvor Milošu Komaru, osumnjičenom da je dio kriminalne grupe koja je u februaru ubila Šćepana Roganovića

21317 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Roganovića, Foto: Željko Vuksanović
Uviđaj nakon ubistva Roganovića, Foto: Željko Vuksanović

Sudije Vrhovnog suda produžile su još za mjesec pritvor Milošu Komaru, osumnjičenom da je dio kriminalne grupe koja je u februaru ubila Novljanina Šćepana Roganovića.

U odluci o produženju pritvora detaljno je navedena naredba Specijalnog državnog tužilaštva, u kojoj se navode imena osumnjičenih i prikupljeni dokazi...

Piše da je osumnjičeni Komar postao pripadnik kriminalne grupe koju je navodno organizovao Krsto Vujić.

Vujić se nalazi u bjekstvu, a istražnim organima nisu dostupni ni Mili Bajramović i Igor Glavaš...

U dokumentu se navodi da je Komar imao ulogu da izvršava upustva i naredbe organizatora kriminalne organizacije, da ilegalno van graničnih prelaza prevozi sa iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i obratno, članove kriminalne organizacije...

Tvrdi se da je početkom februara 2020. godine, svojim vozilom “golf 2” ilegalno prevozio okrivljenog Krsta Vujića od Vraćenovića do Bileće i nazad u Vraćenoviće, do svoje kafane, gdje bi ga čekao Miloš Đuričović za koga postoji osnovana sumnja da je bio pripadnik kriminalne organizacije, radi daljeg prevoženja do Herceg Novog.

Objašnjava se da osnovana sumnja da je Komar bio pripadnik kriminalne organizacije, proizlazi zpravo iz iskaza Đuričkovića, kome je dodijeljen status svjedoka saradnika.

“Ovo zbog toga što je pomenuti svjedok saradnik u svom iskazu opisao pomenutu ulogu lica pod imenom Miloš, čije prezime tada nije znao i naveo da je to lice u kriptovanom telefonu memorisao pod imenom ‘Gorčilo’, te da je to lice prevozilo okrivljenog Vujića od Vraćenovića do Bileće i nazad do svoje kafane, da bi prilikom prepoznavanja lica, koje je obavljeno 24. 06. 2020. godine svjedok saradnik prepoznao Miloša Komara kao lice za koje postoji osnovana sumnja da je izvršilo navedene radnje”, navodi se u obrazloženju odluke.

Dodaju da u dosadašnjem trajanju pritvora, istraga nije mogla biti završena iz objektivnih razloga, jer je dolazilo do njenog proširenja, pa se sada vodi protiv petorice okrivljenih...

“Uz navedenu težinu krivičnog djela koje se okrivljenom stavlja na teret i za koje je osnovano sumnjiv, ovaj sud je posebno imao u vidu činjenice da okrivljeni Miloš Komar živi u mjestu Vraćenovići, u blizini istoimenog graničnog prelaza između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, da postoji osnovana sumnja da je prelazio granicu mimo graničnih prelaza prevozeći okrivljenog Krsta Vujića osnovano sumnjivog da je organizovao kriminalnu organizaciju, da okrivljeni Komar ima razvijene socijalne veze u Bileći – Bosna i Hercegovina, gdje je završio srednju školu i gdje ima rodbinu, da postoje okrivljeni koji se nalaze u bjekstvu, a među njima i okrivljeni Igor Glavaš, koji je strani državljanin i da preko tih kontakata okrivljeni Komar za slučaj da se nađe na slobodi može dobiti pomoć u bjekstvu i skrivanju. Navedene činjenice u svojoj ukupnosti ukazuju na opasnost od bjekstva okrivljenog ukoliko bi se našao na slobodi pa stoga stoji pritvorski osnov za produženje pritvora kako se to osnovnao predlaže od strane Specijalnog državnog tužilaštva”, piše u odluci.

Dodaje se i da iz spisa predmeta proizlazi da su Vujić, Glavaš i Bajramović u bjekstvu, zbog čega postoji opravdan bojazan da bi Komar boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak putem kontakata sa pripadnicima kriminalne organizacije.

Bonus video: