Suđenje za ubistvo Jovanovića: Razić ostala pri predlogu da se sasluša Baković

Ona je pred krivičnim vijećem sudije Vladimira Novovića objasnila da predlaže da se Baković sasluša radi provjere iskaza svjedočenja Vasilija Todorovića. Predložila je da se pribavi izvod iz kaznene evidencije za Todorovića, radi provjere kredibiliteta ovog svjedoka

11423 pregleda 4 komentar(a)
Baković, Foto: Boris Pejović
Baković, Foto: Boris Pejović

Advokatica Andrijana Razić, branilac okrivljenog Nikole Vuletića, optuženog za razbojništvo u kladionici “Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, rekla je danas u Višem sudu u Podgorici da ostaje kod ranijeg predloga, da se u nastavku dokaznog postupka na suđenju za ubistvo kosarkaša Ljuba Jovanovića, sasluša svjedok Enis Baković, pomoćnik direktora Uprave policije.

Ona je pred krivičnim vijećem sudije Vladimira Novovića objasnila da predlaže da se Baković sasluša radi provjere iskaza svjedočenja Vasilija Todorovića. Predložila je da se pribavi izvod iz kaznene evidencije za Todorovića, radi provjere kredibiliteta ovog svjedoka.

U ovom predmetu okrivljeni su Nikola Vuletić i Aleksandar Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića.

“Da se od UIKS-a pribavi podatak da li je ko i koliko puta od službenika policije posjećivao Todorovića u Istražnom zatvoru, i po kom osnovu, što bi moglo ukazati na uticaj prilikom davanja iskaza ovog svjedoka”, navela je branilac optuženog Vuletića.

Todorović je prilikom svjedočenja u sudu naveo da je prijatelj sa Enisom Bakovićem, kojem je ispričao svoja saznanja o ubistvu košarkaša.

Advokatica Razić je takođe predložila da se sa španskog jezika prevede obimna dokumantacija koja dokazuje da se Vuletić više od jedne decenije nalazio u Španiji, gdje je živio, radio i stvarao porodicu.

Dokumentacija se odnosi na istorijat prijave njegovog boravka, uvjerenje o članovima domaćinstva, izvod iz registra popisanih stanovnika za mjesto Altea u Španiji iz 2007. i 2008. godine.

Advokat Boris Marinović, branilac okrivljenog Konatara je predložio da se izvrši suočenje svjedoka Todorovića sa svjedokom Mirkom Vuletićem, bratom okrivljenog, kao i suočenje Todorovića sa okrivljenim Nikolom Vuletićem.

Državni tužilac Tanja Čolan Deretić u višem državnom tužilaštvu u Podgorici, se protivila predlozima - da se pribavi izvod iz kaznene evidencije za Todorovića, kao i da se od UIKS-a, pribavi podatak ko je od policijskih službenika posjećivao Todorovića u zatvoru.

Tužilac je bila saglasna sa predlogom punomoćnika porodice Jovanović, advokata Miloša Radulovića i Filipa Jovovića, da se izvrši novo antropološko vještačenje u forenzičkoj laboratoriji u Ljubljani, dok je ostavila sudu na ocjenu predloge odbrane da se izvrši suočenje Todorovića sa Mirkom i Nikolom Vuletićem, kao i predlog da svjedoči Enis Baković.

Branioci okrivljenih advokati Marinović i Razić, protivili su se predogu da se izvrši novo antropološko vještačenje, jer smatraju da je preuranjen, i da bi to vodilo ka odugovlačenju postupka.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni, 30. 06. 2011. godine oko 22,25 časova u automat klubu “L.C.G.” u Cetinju, sa umišljajem, zajednički, izvršili krivično djelo i upotrebom sile oduzeli tuđu pokretnu stvar. Tom prilikom okrivljeni Konatar sa umišljajem je ubio Ljuba Jovanovića, navodi se u optužnici.

Suđenje se nastavlja 14. oktobra kada će sud odlučiti o dokaznim predlozima.

Bonus video: