Uhapšeni Podgoričani, zaplijenjena 252 računara: Krali struju u suterenu?

""Pretresom su pronađena 252 računara sa pratećom opremom, kao i 10 split sistema za klimatizaciju koji su bili ilegalno priključeni na električnu energiju, a za koje se sumnja da su korišćeni za poslove vezane za kriptovalute – bitcoin"

50227 pregleda 216 reakcija 42 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.10.2020. 15:20h

Podgoričani Bojan (37) i Dejan Petričević (37) uhapšeni su zbog sumje da su počinili tešku krađu, tačnije, da su nelegalno prikopčalii 252 računara na trafostanicu.

To su saopštili iz Uprave policije, objašnjavajući da su juče, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, a u saradnji sa ovlašćenim predstavnicima CEDIS-a i vještakom elektro struke, izvršili pretres jedne trafostanice u Glavnom gradu i podrumskih prostorija u stambenoj zgradi koje koristi privredno društvo “PS Gradnja“, čiji su Petričevići vlasnici.

"Pretresom su pronađena 252 računara sa pratećom opremom, kao i 10 split sistema za klimatizaciju koji su bili ilegalno priključeni na električnu energiju, a za koje se sumnja da su korišćeni za poslove vezane za kriptovalute – bitcoin. Kriminalistička istraga upućuje na sumnju da su B.P. i D.P. izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što su neovlašćeno prisvajali električnu energiju od distributera Crnogorskog elektrodistributivnog centra priključujući svoje poslovne objekte direktno na predmetnu trafostanicu preko koje je električnom energijom napajano više potrošača", kazali su iz policije.

Petričeviće sumnjiče da su oni na taj način, od 15. decembra 2018. do 7. oktobra 2020. godine pribavili protivpravnu imovinsku korist od 204.666 eura.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva Vijestima je rečeno da su formirali predmet protiv B.P. I D.P.

"Zbog krivičnog djela teška krađa. Izviđaj je u toku. U interesu izviđaja za sada ne možemo dati više informacija", odgovorila je portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Milica Mandić.

Bonus video: