krivolov i nedozvoljeno držanje oružja

Krivična prijava protiv Nikšićanina: Pronađena lovačka puška, meci, pored auta primijećen odstrijeljen zec?

U saopštenju Uprave policije se navodi da je nikšićka policija saznala da se u mjestu Slivlje nalaze osobe koja se bave krivolovom koristeći nedozvoljena sredstva – "farove"

12597 pregleda 81 reakcija 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Protiv Đ.B. (20) iz Nikšića podnesena je krivična prijava zbog krivolova i nedozvoljenog držanja oružja, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je nikšićka policija saznala da se u mjestu Slivlje nalaze osobe koja se bave krivolovom koristeći nedozvoljena sredstva – "farove".

"Nikšićka policija je na lokalnom putu Kličevo – Povija zatekla putničko motorno vozilo u kojem su se nalazili M.M. (19), Đ.B. (20) i M.S. (20). Pregledom vozila pronađena je lovačka puška marke "Zastava" kalibra 12 mm, kao i dva lovačka metka. Takođe, pored vozila primijećena je odstrijeljena divlja životinja, zec", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali je sa događajem upoznata nadležna državna tužiteljka koja je nakon uvida u spise predmeta naložila da se protiv Đ.B. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krivolov, te krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.