Odloženo suđenje ljekarima optuženim za infekciju pet beba

Ranije je predstavnica SMO dr Vesna Popović, obavijestila Viši sud u Bijelom Polju, da zbog situacije izazvane pandemijom korona viusa nisu u mogućnosti da neposredno pristupe suđenju

2742 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Zbog nemogućnosti uspostaljanja video konferencijske veze sa Višim sudom u Beogradu, danas je u bjelopoljskom Višem sudu odloženo suđenje ljekarima optuženim za infekciju pet beba, od kojih je jedna preminula u novembru 2014. godine.

„Viši sud u Beogradu obvijestio je ovaj sud da iz tehničkih razloga nisu u mogućnosti da postupe po zamolnici, za uspostavljanje konreferencijske veze radi saslušanja vještaka Sudsko medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Ranije je predstavnica SMO dr Vesna Popović, obavijestila Viši sud u Bijelom Polju, da zbog situacije izazvane pandemijom korona viusa nisu u mogućnosti da neposredno pristupe suđenju.

Ljekari Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević optuženi su za teško djelo protiv zdravlja ljudi.

Novo ročište je zakazano za 11. novembar, kada je će, putem video linka biti saslušani i vještaci SMO iz Beograda.

Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora.

Apelacioni sud je tu odluku preinačio i osudio ih na po jednu godinu zatvora, dok je Vrhovni sud naložio ponovno suđenje.

Bonus video: