Krivične prijave protiv jednog pravnog i tri fizička lica: Oštetili državni budžet za 120.273 eura?

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u postupku kriminalističkih provjera utvrđeno je da su N.B., T.M. i D.V. kao odgovorna lica u pravnom licu "Gorski Kedar", u periodu od 2015. do 2019. godine, prilikom angažovanja stranih državljana kao zaposlenih u pravnom licu, prikazivali lažne činjenice nadležnom državnom organu

9954 pregleda 28 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv četiri osobe zbog sumnje da su oštetitli državni budžet za 120.273 eura.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, krivične prijave su podnijete protiv pravnog lica d.o.o "Gorski Kedar" i N.B., T.M. i D.V.

Terete se da su zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju, pribavili protivpravnu imovinsku korist na štetu budžeta Crne Gore u iznosu od 120.273 eura.

"Krivična prijava je podnijeta protiv pravnog lica d.o.o. „Gorski Kedar“ zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju, te i protiv fizičkih lica koja su kao zaposleni u navedenom pravnom licu bili odgovorna lica u privrednom poslovanju N.B. (58) iz Tivta, T.M. (35) državljanka Republike Srbije, nastanjenja u Kotoru i protiv D.V. (34) državljanina Republike Srbije sa privremenim boravkom u Tivtu, koji je osnivač i izvršni direktor d.o.o. „Gorski Kedar“, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, u postupku kriminalističkih provjera utvrđeno je da su. N.B., T.M. i D.V. kao odgovorna lica u pravnom licu d.o.o. „Gorski Kedar“, u periodu od 2015. do 2019. godine, prilikom angažovanja stranih državljana kao zaposlenih u pravnom licu, prikazivali lažne činjenice nadležnom državnom organu suprotno Zakonu o strancima i Pravilniku o obrascima i bližim uslovima i načinu izdavanja dozvole za privremeni boravak i dozvole za privremeni boravak i rad, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist na štetu budžeta Crne Gore u iznosu od 120.273 eura.

Bonus video: