Odloženo suđenje Marku Šakoviću

U optužnici se navodi da su od aprila 2019. pa sve do 6. februara 2020. godine, okrivljeni Marko Šaković, Filimanović i Nataša Šaković, prodavali i vršili razmjenu i držali veću količinu oružja

3176 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Suđenje Marku Šakoviću, koji se nalazi u bjekstvu, Nataši Šaković, Marku Lašiću i Marku Filimanoviću, koji su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja, čiji je početak danas bio planiran u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 13. novembar.

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Dragoje Jović, prihvatio je predlog specijalnog tužioca Saše Čađenovića, da se odloži glavni pretres, kako bi sud odlučio po zahtjevu okrivljenog Filimanovića, da mu se dodijeli branilac po službenoj dužnosti.

"Okrivljeni Filimanović je preporučenom poštom poslao podnesak specijalnom tužilaštvu, koji je primljen 2. oktobra. On u bitnom, navodi da je u lošoj materijalnoj situaciji, nezaposlen je, te traži da mu se postavi branilac po službenoj dužnosti, da mu se ne bi uskrati pravo na odbanu. Zato predlažem sudu da odloži glavni pretres", kazao je tužilac.

U optužnici se navodi da su od aprila 2019. pa sve do 6. februara 2020. godine, okrivljeni Marko Šaković, Filimanović i Nataša Šaković, prodavali i vršili razmjenu i držali veću količinu oružja.

Bonus video: