Sutkinja Pean naložila supervještačenje u predmetu protiv Mugoše

Prema navodima optužnice, Mugoša je kao gradonačelnik iskoristio službeni položaj i bez sprovedenog postupka javnih nabavki donio odluku o prenosu prava korišćenja gradskog građevinskog zemljišta na kompaniju Carine

8894 pregleda 7 komentar(a)
Mugoša, Foto: Boris Pejović
Mugoša, Foto: Boris Pejović

U nastavku suđenja bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, vještaci arhitektonske struke Vukašin Đuričković i ekonomsko finansijske struke Milenko Popović, nijesu se usaglasili sa nalazom vještaka procjenitelje Sanje Radović.

Oni su ostali pri svojim nalazima u kojem su naveli da je cijena kvadrata zemljišta koštala od 880 do 970 eura po kvadratu, dok Radović navodi da je to oko 165 eura.

Predsjednica Speciojalnog vijeća, sudija Vesna Pejan je po službenoj dužnosti donijela rješenje da se, a imajući u vidu činjenicu da se nijesu usaglasili vještaci, odredi supervještačenje koje će sud naknadno odrediti.

Glavni pretres je odložen na neodređeno.

Prema navodima optužnice, Mugoša je kao gradonačelnik iskoristio službeni položaj i bez sprovedenog postupka javnih nabavki donio odluku o prenosu prava korišćenja gradskog građevinskog zemljišta na kompaniju Carine. Mugoša se optužnicom tereti za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je gradski budžet oštetio za 6,7 miliona eura.

Vještaci građevinske i ekonomsko-finansijske struke Vukašin Đuričković i Milenko Popović, u septembru prošle godine ostali su kod dopunskog nalaza i mišljenja u kojem su naveli da je prilikom prodaje gradskog građevinskog zemljišta kompaniji "Carine” gradski budžet oštećen za 6,7 miliona eura.

Oni su tada kazali da su u osnovnom nalazu štetu Glavnom gradu utvrdili na osnovu stepena predviđenih objekata i ostalih parametara, DUP-om iz 2009. godine.

Izradili su dopunu nalaza prema kojem šteta u budžetu Opštine Podgorice iznosi 6.723.194,85 eura.

Bonus video: