problem je iskrsao zbog kadrovskih rješenja

Policajac priveden zbog svađe sa šefom?

Pomoćnik komandira stanice policije u Bijelom Polju negodovao zbog kadrovskih rješenja u tom CB-u

38974 pregleda 226 reakcija 8 komentar(a)
Gogić novinarku uputio da se obrati Upravi policije, Foto: Facebook
Gogić novinarku uputio da se obrati Upravi policije, Foto: Facebook

Pripadnici Interventne jedinice bjelopoljskog Centra bezbjednosti, 12. oktobra priveli su pomoćnika komandira stanice Veselina Boškovića, zbog svađe sa komandirom stanice Dankom Gogićem, saznaju “Vijesti” iz pouzdanih izvora u tom CB-u.

Iz Uprave policije potvrdili su “Vijestima” da je Bošković tog dana telefonskim putem pozvao komandira Stanice policije Gogića, ali tvrde da je tada samo “izrazio negodovanje u vezi s kadrovskim rješenjima”. Sagovornici “Vijesti”, međutim, rekli su da je Boškovića priveden u porodičnoj kući u Nedakusima...

Prema istim informacijama, problem je iskrsao zbog kadrovskih rješenja u tom CB-u, a slučaj je “zataškan zbog porodičnih veza Boškovića sa Gogićevom suprugom”.

Više policijskih službenika saopštili su “Vijestima” da su ogorčeni takvim ponašanjem: “Jer vjerujemo da zakon treba da bude isti za sve”, kazali su oni, ne želeći da se u javnosti pominju njihova imena zbog eventualnih problema u službi.

Nije bilo uvreda

Iz Uprave policije juče je “Vijestima” zvanično odgovoreno da je Veselin Bošković raspoređen na poslovima šefa smjene operativnog dežurstva.

“Ovaj službenik je 12. oktobra pozvao telefonskim putem komandira Stanice policije Danka Gogića kada je izrazio negodovanje u vezi s kadrovskim rješenjima. Takođe, istog dana u večernjim časovima, Bošković je svoje negodovanje uputio i načelniku Centra bezbjednosti Bijelo Polje Grebović Slaviši, koji je njegov prvi komšija”, saopštili su iz Uprave policije.

Oni su naveli da Bošković nije privođen: “Nisu upućivane uvrjedljive riječi komandiru niti načelniku centra”. “Sa njim je obavljen razgovor od strane načelnika i komandira Centra bezbjednosti Bijelo Polje, te su mu predočene činjenice i razlozi zbog kojih je donijeta odluka o kadrovskom rješenju na koje je imao primjedbu. Događaj nije imao nikakve druge konotacije koje bi izazvale krivičnu ili prekršajnu odgovornost, već je riječ o službenom razgovoru nadređenih starješina sa policijskim službenikom”.

Preporučujemo za Vas