AKCIJA "PAUK"

U Ulcinju i Baru uhapšeno osam osoba zbog zloupotrebe droga

Policija na devet lokacija u Baru i Ulcinju pretresla stanove i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivične prijave protiv osam osoba koje su uhapšene zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

14245 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Policija je u Baru i Ulcinju sprovela akciju "Pauk" i uhapsila osam osoba zbog zloupotrebe droga.

"Službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su u saradnji sa službenicima Sektora specijalne policije i Sektora granične policije sa policijskim psom za otkrivanje opojnih droga, danas, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju kodnog naziva „Pauk“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga", saopšteno je iz Uprave policije.

Pojasnili su da je policija na devet lokacija u Baru i Ulcinju obavila pretrese stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivične prijave protiv osam osoba koje su uhapšene zbog sumnje da su počinile krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Prilikom pretresa stana koji koristi Z.L. u Baru pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne mase oko 108 grama", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je pretresom stana E.R. u istom gradu pronađeno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana, kao i rasuta sasušena biljna materija za koju se takođe sumnja da je ista opojna droga ukupne mase oko 47 grama, a koje je E.R. odbacio kada je ugledao policijske službenike.

"Određena količina opojne droge hašiš je pronađena pretresom stana M.M. Krivične prijave podnijete su protiv Z.L. (33), P.L. (30), S.I. (25), M.M. (26), A.B. (41), D.P. (25), E.R. (25) i M.S. (26)", dodaje se u sapštenju.

Kako su kazali, tokom sprovođenja akcije „Pauk“ procesuirano je ukupno 37 lica, podnijeto je osam krivičnih prijava protiv 12 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opoojnih droga, dok je prekršajno po Zakonu o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga procesuirano 25 lica.

"Na ovom predmetu policija je u 33 slučaja izvršila zaplijene opojnih droga na području Bara i Ulcinja, kada je zaplijenjeno oko 6 kilograma opojne droge marihuana, manja količina opojne droge kokain, opojne droge amfetamin i opojne droge hašiš", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da realizacija akcije „Pauk’’ i procesuiranje nadležnim pravosudnim organima 37 lica, zbog ulične prodaje opojnih droga ili posjedovanja opojnih droga, predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih i kvalitetnih aktivnosti koje službenici Centra bezbjednosti Bar, sa konkretnim rezultatima, sprovode na polju suzbijanja ulične prodaje narkotika.