Optuženi Pavićević preživio torturu u policiji?

Danilovgrađanin Marko Pavićević izjavio je juče da je zlostavljan i maltretiran u policiji i tužilaštvu i su ga primoravali da bude svjedok saradnik protiv lica koja ne poznaje

10886 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Specijalni tužilac Saša Čađenović rekao je da ostaje pri optužnici podignutoj protiv Marka Pavićevića (28) iz Danilovgrada i Vuka Orlandića (24) iz Bara, okrivljenih da su planirali ubistvo Jovana Đurovića.

To je saopštio u podgoričkom Višem sudu, na ročištu za ispitivanje opravdanosti i zakonitosti tog tužilačkog akta.

Branioci okrivljenih, međutim, predložili su sudu da donese odluku i obustavi postupak protiv optuženih, usljed nedostatka dokaza.

Danilovgrađanin Marko Pavićević izjavio je juče da je zlostavljan i maltretiran u policiji i tužilaštvu i su ga primoravali da bude svjedok saradnik protiv lica koja ne poznaje.

Branilac po zamjeničkom punomoćju optuženog Pavićevića, advokatica Maja Živković navela je da su u odnosu na njenog branjenika napravljeni propusti u fazi istrage kada mu je određen branilac po službenoj dužnosti, kao i da je nad njim primijenjena sila, pa se iskaz koji je tom prilikom dao ne može koristiiti u postupku.

“Pavićević je o torturi upoznao sudiju za istrage i tek nakon tog saslušanja ukazana mu je medicinska pomoć i konstatovane povrede, ali taj podatak ne postoji u spisima predmeta i biće potrebo naknadno ga pribaviti”, istakla je advokatica.

Zatražila je da se iz spisa predmeta izdvoje mjere tajnog nadzora - kao pravno nevaljan dokaz, dodajući da je optužnica nezakonita i neopravdana.

Advokat Miloš Radulović, branilac okrivljenog Orlandića, kazao je ne postoji nijedan dokaz koji upućuje na opravdanu sumnju da je okrivljeni izvršio krivična djela stavljena mu na teret.

“Optužnica manipuliše činjenicama i pokušava se učiniti uvjerljivim da je moj branjenik pripadao kriminalnoj organizaciji, iako se upravo iz tih dokaza jasno zaključuje da on nije imao bilo kakav kontakt sa pripadnicima te grupe kao ni sa njenim organizatorom”, naveo je Radulović.

Bonus video: