podnijeta krivična prijava zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje

Šverceri droge pisali šovinističke grafite?

Vijestima je nezvanično potvrđeno da su za to krivično djelo osumnjičeni Igor Terzić (34), Nemanja Novaković (31) i Dane Vraneš (24), koji je u bjekstvu

35438 pregleda 862 reakcija 32 komentar(a)
Jedan od grafita napisanih u Pljevljima nakon parlamentarnih izbora, Foto: Mir Je Naša Nacija
Jedan od grafita napisanih u Pljevljima nakon parlamentarnih izbora, Foto: Mir Je Naša Nacija

Dio članova organizovane kriminalne grupe krijumčara droge uhapšene u policijskoj akciji "Toranj", Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči i za raspirivanje vjerske i nacionalne mržmje u Pljevljima - nakon izbora 30. avgusta.

O tome je 15. avgusta na konferenciji za medije govorio specijalni tužilac Saša Čađenović, ne precizirajući tada ko je osumnjičen za ispisivanje grafita u Pljevljima.

Vijestima je nezvanično potvrđeno da su za to krivično djelo osumnjičeni Igor Terzić (34), Nemanja Novaković (31) i Dane Vraneš (24), koji je u bjekstvu.

Specijalni tužilac Čađenović, na konferenciji za medije održanoj prošle sedmice, kazao je da su protiv njih podnijeli krivičnu prijavu zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Terete ih da su nakon parlamentarnih izbora i pobjede dotadašnje opozicije, u Pljevljima pisali grafite sa prijetećim porukama muslimanskom i bošnjačkom stanovništvu.

"SPIN ODLAZEĆEG REŽIMA"

Početkom septembra, u istoj opštini, neko je kamenom razbio staklo na ulaznim vratima Islamske zajednice i ubacio papir sa porukom "Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica".

Više građana Pljevalja, međutim, tada je Vijestima saopštilo da je situacija u toj opštini mirna i daleko od one koje pokušava da javnosti predstavi DPS-a i partije doskorašnje vlasti.

Tada su poručili da s nestrpljenjem očekuju da policija konačno počne da radi svoj posao, saopšti imena vandala i adekvatno kazni vandale...

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić, tada je, uz mnoge druge političare iz DF-a, Demokrata i GP URA, obišao Pljevlja i kazao da dešavanja nakon izbora nisu slučajnost i da to ne radi opozicija kojoj ne odgovara nijedan incident.

"To je spinovanje koje se dešava od odlazećeg režima sa metodama koje su dobro poznate svim građanima Crne Gore. Oni žele još jednom da strah i mržnja prevlada. Jasno je što se to radi. Ako samo pogledate dešavanja u Pljevljima, Rožajama, Bijelom Polju, da li može neko normalan da kaže da je to slučajno. Jeste pojedinačno, ali nije slučajno... Mene ne interesuju izvršioci ovih nečasnih djela, već ko je to naredio”, rekao je tada Krivokapić.