Spriječeno ubistvo Jovana Vukotića?

U Kotoru uhapšen Nikšićanin Petar Mujović, od kojeg je policija oduzela pištolj sa metkom u cijevi

70157 pregleda 235 reakcija 29 komentar(a)
Jovan Vukotić (arhiva), Foto: Savo Prelević
Jovan Vukotić (arhiva), Foto: Savo Prelević

U Kotoru je juče spriječena likvidacija navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana Jovana Vukotića, potvrđeno je “Vijestima” nezvanično iz vrha Uprave policije.

Iz te institucije tvrde da su to učinili hapšenjem Nikšićanina Petra Mujovića.

Izvori bliski Vukotiću, međutim, kazali su da je Mujovića, ispred kotorskog Odjeljenja bezbjednosti, razoružao tjelohranitelj Kotoranina Dragoljub Ćetković.

Prema saznanjima “Vijesti”, Mujović je vozilom pratio Vukotića, kog je policija juče oko 15 časova zaustavila ispred tunela Vrmac.

Nakon što su mu saopštili da mora poći u policijske prostorije da od njega prikupe obavještenja, Vukotić je tražio da mu uruče poziv.

“Nakon skoro sat vremena donijeli su poziv i otišli su do stanice. Dok je Jovan sjedio unutra, vidio je da jedan od policajaca unosi ‘češku zbrojevku’ i rekao im je da to može opaliti. Nastala je gungula, a onda je ušao Ćetković i kazao mu - ‘Uhvatio sam ga, sa metkom u cijevi pištolja’. Vukotić je pitao koga a ovaj je objasnio da ih je taj Mujović, kojeg je razoružao ispred stanice policije, pratio sve vrijeme, čak i onih skoro sat dok su čekali poziv za saslušanje”, rekao je jedan od Vukotićevih branilaca, advokat Branko Anđelić.

Vukotić je sinoć Vijestima kazao da svoj život više neće prepuštati nikome u ruke.

“Dva puta sam izašao iz kuće od kada sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, prije toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goliba. Od sada, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji, policiju će smatrati direktno odgovornom”, rekao je taj Kotoranin.

Vukotić je nedavno izašao iz Istražnog zatvora, u kom je bio zbog optužbi za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Tih optužbi je oslobođen.

Bonus video: