Kaluđerović na suđenju za ubistvo Pejovića: Pao mi je mrak na oči i pucao sam

Pričajući o kritičnom danu kazao da je konzumirao alkohol, jer je čekao odobrenje vize kako bi zauvijek otišao iz Crne Gore za Ameriku, gdje mu živi supruga

13080 pregleda 13 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Boris Pejović
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Boris Pejović

Ivica Kaluđerović (44) juče je u podgoričkom Višem sudu kazao da nije imao namjeru da 22. decembra ubije Mitra Pejovića (35), jer sa njim nije bio u svađi. Izjavio je saučešće oštećenoj porodici.

Iznoseći odbranu, rekao je da je jedina istina da je ubijenom dugovao 900 eura za pištolj i pet grama kokaina.

Tvrdi da je dogovor bio da mu novac vrati za mjesec dana, ali je bio odsutan i kasnio je sa isplatom duga.

“To je ovaj isti pištolj koji je unesrećio njega, njegovu porodicu i mene i moju porodicu. Pištolj sam kupio jer sam se bojao za svoj život, pošto mi je nekoliko mjeseci prije ovog zapaljeno vozilo, a imao sam informacije da su moj i život moje supruge u opasnosti”.

Pričajući o kritičnom danu kazao da je konzumirao alkohol, jer je čekao odobrenje vize kako bi zauvijek otišao iz Crne Gore za Ameriku, gdje mu živi supruga. Sat nakon ponoći, pojasnio je, počele su mu pristizati poruke od sada ubijenog, koji je insistirao da se vide.

“Dok sam prilazio svojoj kući, Mitar je povišenim tonom počeo da mi prijeti i traži da mu vratim novac. Rekao sam mu da nema potrebe da se svađamo i da viče jer je kasno, a da ću mu novac dati u ponedjeljak. Ponudio sam mu i ključeve od automobila kao garanciju ali on je to odbio uz psovke i riječi - Sad ćeš da vidiš šta će ti se desiti”.

Tvrdi da je pokušao da smiri situaciju, ali da mu je Pejović navodno kazao da će mu udariti na najmilije.

“Na djecu ćemo ti udariti, djecu ćemo ti zapaliti. Kada sam to čuo, znajući da su mi prije doga paljena kuća i vozilo, pao mi je mrak na oči izvadio sam pištolj i pucao”.

Suđenje se nastavlja 27. novembra.

Bonus video: