Državljanin Albanije prijetio inspektoru u Osnovnom sudu?

"Tom prilikom je U.T. uputio riječi prijeteće sadržine policijskom inspektoru, nakon čega je odmah reagovala državna tužiteljka i izrečena prijetnja je konstatovana u zapisnik"

13121 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Filip Roganović
Ilustracija, Foto: Filip Roganović

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv državljanina Albanije U.T. (35) zbog ugrožavanja sigurnosti inspektora kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica tokom glavnog pretresa pred sudijom Osnovnog suda u Podgorici.

Iz Uprave policije je saopšteno da U.T. ilegalno boravi u Crnoj Gori.

Kako se dodaje Uprave policije je, tokom 2018. i 2019. godine kriminalna grupa od četiri člana u kojoj je bio U.T., počinila je sedam krivičnih djela na području Podgorice iz oblasti požara i eksplozija.

"Ova grupa je za račun više drugih lica iz kriminalne sredine koji se bave zelenašenjem i trgovinom narkoticima, kako se sumnja, podmetala požare na vozilima i jednom magacinskom objektu, a u dva slučaja su izazvali eksplozije bacanjem improvizovane eksplozivne naprave i ručne bombe u dvorišta privatnih kuća u Podgorici. Nakon dužeg operativnog istraživanja krajem 2019. godine policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su četvoročlanu kriminalnu grupu, nakon čega su ova lica lišena slobode i određen im je pritvor do okončanja krivičnog postupka", navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da je na glavnom pretresu ovoj kriminalnoj grupi u Osnovnom sudu u Podgorici, 23. oktobra, u svojstvu službenog lica inspektor kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica davao izjave na okolnosti izvršenih krivičnih djela.

"Tom prilikom je U.T. uputio riječi prijeteće sadržine policijskom inspektoru, nakon čega je odmah reagovala državna tužiteljka i izrečena prijetnja je konstatovana u zapisnik. Podgorička policija je podnijela krivičnu prijavu protiv U.T. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu ovlašćenog službenika Uprave policije Centra bezbjednosti Podgorica", navodi se u saopštenju.

Bonus video: