Tosumi napao inspektora u sudu?

Iz policije objašnjavaju da je tokom 2018. i 2019. godine četvoročlana kriminalna grupa - počinila sedam krivičnih djela na području Podgorice iz oblasti požara i eksplozija. Navode da je toj grupi bio i Tosumi

7632 pregleda 1 komentar(a)
Policija ispred Osnovnog suda, Foto: Boris Pejović
Policija ispred Osnovnog suda, Foto: Boris Pejović

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv Urija Tosumija (35), zbog ugrožavanja sigurnosti inspektora kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica.

Taj državljanin Albanije, kako piše u saopštenju Uprave policije, inspektora je napao na glavnom pretresu pred sudijom Osnovnog suda u Podgorici.

Iz policije objašnjavaju da je tokom 2018. i 2019. godine četvoročlana kriminalna grupa - počinila sedam krivičnih djela na području Podgorice iz oblasti požara i eksplozija.

Navode da je toj grupi bio i Tosumi.

“Ova grupa je za račun više drugih lica iz kriminalne sredine koji se bave zelenašenjem i trgovinom narkoticima, kako se sumnja, podmetala požare na vozilima i jednom magacinskom objektu, a u dva slučaja su izazvali eksplozije bacanjem improvizovane eksplozivne naprave i ručne bombe u dvorišta privatnih kuća u Podgorici”, piše u saopštenju.

Konstatuju da su, nakon dužeg operativnog istraživanja, krajem 2019. godine policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali tu kriminalnu grupu, nakon čega su uhapšeni i određen im je pritvor do okončanja krivičnog postupka.

“Na glavnom pretresu ovoj kriminalnoj grupi u Osnovnom sudu u Podgorici 23. oktobra, u svojstvu službenog lica inspektor kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica davao je izjave na okolnosti izvršenih krivičnih djela. Tom prilikom je U.T. uputio riječi prijeteće sadržine policijskom inspektoru, nakon čega je odmah reagovala državna tužiteljka i izrečena prijetnja je konstatovana u zapisnik”, stoji u policijskom tekstu.

Podgorička policija, piše, podnijela je krivičnu prijavu protiv tog državljanina Albanije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti, na štetu ovlašćenog službenika Uprave policije Centra bezbjednosti Podgorica.

Bonus video: